Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( μαυρο κουτι :: 24/2/2006 20:27:34) 

ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Εκτεθειμένος στην κοινή γνώμη είναι ο Γιάννης Γούμενος με την κίνηση που έκανε να προσλάβει τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, ενώ γνώριζε ότι ίσχυε το συμβόλαιό του με την Καλλιθέα. Όσο ικανό προπονητή κι αν θεωρεί τον Ρουμάνο ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και όσο κι αν υποστηρίζει ότι ενήργησε νομότυπα έπρεπε να τηρήσει τον κώδικα δεοντολογίας.

Δεν ενισχύεται η εικόνα του ΠΑΟΚ με κινήσεις όπως αυτή του προέδρου του. Είτε πρόκειται για τον Ντουμιτρέσκου, είτε τον Μουρίνιο ή τον Κούπερ, η άποψή μας θα ήταν η ίδια. Ο Γούμενος έπρεπε να σεβαστεί κάποιους κανόνες, τον αγωνιστικό προγραμματισμό της αθηναϊκής ομάδας που έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται. Συμπεριφέρθηκε εχθρικά σε μία ομάδα με την οποία ουσιαστικά δεν είχε να χωρίσει τίποτε. Η κίνηση του προέδρου του ΠΑΟΚ ανατρέπει την αγωνιστική ισορροπία της Καλλιθέας, είτε το θέλουμε είτε όχι.

Όσο κι αν κάποιοι το θεωρήσουν υπερβολή ή ιεροσυλία, η περίπτωση του Ντουμιτρέσκου τηρουμένων των αναλογιών δεν είναι διαφορετική από εκείνη του Κούδα, πριν από 40 χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός με το…έτσι θέλω, τον πήρε στα κλέφτικα στον Πειραιά για να τον εντάξει στη δύναμή του. Κι αν δεν συναντούσαν οι πολυπράγμονες Πειραιώτες τη σθεναρή αντίσταση του Παντελάκη, που προέβαλε τα στήθη του στην κυβέρνηση των συνταγματαρχών σήμερα δεν θα μιλούσαμε για τον ''Μεγαλέξανδρο''.

Το ολίσθημα του Γούμενου είναι διπλό. Εκτός από το ηθικό κομμάτι, εκθέτει και τον εαυτό του για έναν ακόμη λόγο. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ηγείται κίνησης στην ΕΠΑΕ (Προ λίγκα), θέτοντας προτάσεις για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου. Άρα θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στις κινήσεις και τις επιλογές του. Και όταν καταφεύγει σε τέτοιες ενέργειες για μία ομάδα που υιοθετεί την πρότασή του για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τι συμπέρασμα θα βγάλουν εκείνοι που έχουν επιλέξει διαφορετικό δρόμο;