Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( απαιτείται "άθλος" για να σωθεί :: 14/3/2006 21:39:22) 

Απαιτείται "άθλος" για να σωθεί

ΤΟΥ ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Προσωπικά, σαν άνθρωπος του μπάσκετ, αισθάνομαι τον τελευταίο καιρό πολύ άσχημα που μια ιστορική ομάδα, όπως ο Ηρακλής, βρίσκεται με το ένα πόδι στον γκρεμό και είναι ένα από τα φαβορί για να αποχαιρετήσει την Α1 κατηγορία.

Είναι δυνατόν ο Ηρακλής να βρίσκεται σε αυτή την τραγική θέση; Είναι δυνατόν όλοι αυτοί που έγραψαν ιστορία με το όνομα του Ηρακλή -είτε σαν παίκτες, είτε σαν παράγοντες- να δηλώνουν "αποστασιοποιημένοι" ή άλλοι να μην έχουν πατήσει στο "Ιβανώφειο" αρκετά χρόνια είτε λόγω αδιαφορίας, είτε επειδή τους αγνόησαν οι εκάστοτε διοικήσεις και είναι δυσαρεστημένοι.

Είναι δυνατόν να παίζει ο Ηρακλής με τον Απόλλωνα Πάτρας με την "πλάτη κυριολεκτικά στον τοίχο" και να μην γεμίζει το "Ιβανώφειο";

ΓΙΑΤΙ δεν ήταν οι επώνυμοι παράγοντες του Ηρακλή (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ) ενωμένοι σαν μια γροθιά στα θεωρεία του "Ιβανώφειου"; Μήπως όμως φταίει και η ΚΑΕ Ηρακλής, που δεν φρόντισε να κηρύξει έγκαιρα -μέσω μιας πρες κόνφερανς- "σταυροφορία" για τη σωτηρία του Ηρακλή. Ένα γενικό προσκλητήριο στην καρδιά των πραγματικών Ηρακλειδέων για να σωθεί η ομάδα τους.

Μια χαρά ήταν η ομάδα του Ηρακλή με τους Φέλτον και Στεφάνοβιτς στην σύνθεσή της. Όλη αυτή η ανακατωσούρα, που προέκυψε ένεκα αδυναμίας να ανταποκριθεί η ΚΑΕ στις οικονομικές της οφειλές ήταν τελικά καταστροφική.

Όταν μια ομάδα αλλάζει ξαφνικά το ρόστερ της με αμφιβόλου αξίας παίκτες "αυτοκτονεί". Τι να μιλάμε τώρα! Έγιναν τραγικά λάθη γιατί δεν υπήρχε ένας σοβαρός μπασκετικός παράγοντας να χρησιμοποιηθεί σαν "συνδετικός κρίκος" μεταξύ διοίκησης και παικτών.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ "στιβαρή" διοίκηση. Έγιναν απίστευτες παραλείψεις και η διοίκηση συνελήφθη να αδρανεί και να μην έχει το σθένος να καταλογίσει ευθύνες στην διοίκηση του Ερασιτέχνη και σε παίκτες. Έλειπε γενικά ο συντονισμός και η "πυγμή". Άφησαν μόνο του τον ήρωα -για μένα- Ηρακλή Τσιλόπουλο να βγάλει το "κάρο από τη λάσπη".

Και όταν το καράβι άρχισε να βάζει νερά, τότε προέκυψε συσπείρωση, κινητοποίηση και ενίσχυση της ΚΑΕ. Τέλος πάντων ό,τι έγινε έγινε. Η ερώτηση είναι μια: μπορεί να σωθεί τώρα ο Ηρακλής ή μιλάμε για τετελεσμένα γεγονότα;

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ η παρτίδα θα πρέπει κατ' αρχήν να προκύψει συσπείρωση, ηρεμία και προγραμματισμός για τις διάφορες "στρατηγικές" κινήσεις.

Ο Ηρακλής έχει αυτή τη στιγμή πέντε νίκες. Απαιτούνται ακόμη τέσσερις τουλάχιστον, αν όχι πέντε νίκες. Άρα πρέπει να κερδίσει πάση θυσία τους Πανελλήνιο, Μακεδονικό και ΑΕΚ στο "Ιβανώφειο" και εκτός έδρας να πετύχει τουλάχιστον μία ή δύο νίκες με Λάρισα, ΠΑΟΚ και Άρη. Μπορεί να το πετύχει; Μοιάζει με αληθινό άθλο. Αλλά τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο αν το πιστέψει.