Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( το φαινόμενο και η επόμενη μέρα :: 8/3/2006 19:25:51) 

Το φαινόμενο και η επόμενη μέρα

γράφει ο ΠΑΡΙΣ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗΣ

Αν με ρωτούσε κάποιος, τι να κρατήσει από το προχθεσινό παιχνίδι του Αλεξάνδρειου, χωρίς κανένα ενδοιασμό θα επεσήμαινα κατ' αρχάς την άξια πρόκριση του Άρη στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του ULEB και εν συνεχεία το φαινόμενο που λέγεται κόσμος του Άρη, καταθέτοντας τον θαυμασμό μου για την εικόνα που αντίκρισα. Έκανα όμως ορισμένες απλές σκέψεις. Να κάνει παγωνιά, να έχει χάσει η ομάδα τους ένα δικό της παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό και η πίκρα να είναι στο κατακόρυφο, να προσφέρει η τηλεόραση το παιχνίδι της χρονιάς (Μπαρτσελόνα - Τσέλσι) και αυτοί εκεί, πιστοί και αφοσιωμένοι στο καθήκον τους, στις κερκίδες του Παλέ.

Χάρη σε αυτή τη δύναμη της εξέδρας υπολογίζουν όλοι τον Άρη. Είναι από τις λίγες ομάδες που έχει "κρατήσει" κοντά του και στην ακμή και την παρακμή της "αυτοκρατορίας" του, τον κόσμο του. Σίγουρα, ένας σύλλογος χωρίς ικανή διοίκηση και καλούς παίκτες είναι καταδικασμένος να ζει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, στην καλύτερη περίπτωση. Στον Άρη όμως, τα πράγματα σε όλους τους παραπάνω τομείς δείχνουν να βρίσκονται σε σωστό δρόμο. Όταν λοιπόν, κοντά σε αυτά τα βασικά δεδομένα, το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο, τότε, αναγκαστικά σε βλέπουν όλοι με "διαφορετικό μάτι". Και ξέρετε ποιους εννοώ; Τους φορείς του αθλήματος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Άρης βρίσκεται ίσως στο πιο ιστορικό "σταυροδρόμι" της ιστορίας του. Για το Άρη ξεκινάει μια νέα εποχή. Αυτό λέει η εκτίμησή μου: θα φτάσει γιατί το αξίζει στον τελικό του Σαρλερουά. Θα εξασφαλίσει μια θέση στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου, χάσει - κερδίσει το ULEB CUP, για τον απλό λόγο ότι διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη συμμετοχή του στην κορυφαία μπασκετική διοργάνωση. Αυτό λέει η λογική. Και από εκεί και πέρα θα μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας με ριζοσπαστικές αποφάσεις και με την κατασκευή ενός κλειστού γηπέδου στην περιοχή Θέρμης - Πανοράματος, 10.000 θέσεων.