Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( ο μεγαλοπρεπής μίστερ πάντιους :: 23/2/2006 21:42:28) 

Ο μεγαλοπρεπής μίστερ Πάντιους

ΤΟΥ ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Είχε πολλά χρόνια ο Άρης να βρει έναν παίκτη που να "σκοτώνει" από την περιφέρεια.

Ποιος μπορεί να λησμονήσει ότι ο μεγάλος Άρης της δεκαετίας του 1980 και των αρχών της δεκαετίας του '90 όφειλε κατά μεγάλο ποσοστό την ισχύ του στο "δολοφονικό" χέρι του Λευτέρη Σούμποτις.

Χωρίς τον "Πίξι" έχω την προσωπική εκτίμηση ότι ο Άρης δεν θα έφθανε ποτέ στο απόγειο της δόξας του, παρά τη μεγάλη κλάση του Γκάλη και του Γιαννάκη.

Γιατί ο επονομαζόμενος τότε, με το παρατσούκλι "Τραβόλτα" (ήταν και μεγάλος γυναικοκατακτητής) είχε το μοναδικό χάρισμα να εκτελεί από κάθε σημείο της περιφέρειας και ειδικά από το σημείο του "ελ" (γωνία).

Για να το πούμε απλά: ομάδα χωρίς "δολοφονικό" χέρι είναι καταδικασμένη να ζει στη μιζέρια. Γιατί τα τρίποντα δίνουν τις διαφορές και τις ανατροπές μέσα σε ένα παιχνίδι.

Σήμερα μετά από δώδεκα χρόνια και πλέον, ο Άρης βρήκε μια "φλέβα χρυσού" που ακούει στο όνομα Νικολάι Πάντιους.

Ο Ρώσος έχει χέρι που "σκοτώνει". Διαθέτει ένα πραγματικά "δολοφονικό σουτ" παράλληλα με την εξαιρετική τεχνική που τον διέπει ως παίκτη.

Προχθές στο Αλεξάνδρειο έδειξε μια ασυναγώνιστη μεγαλοπρέπεια ως παίκτης.

Ήταν αυτός που με τα "δολοφονικά" του σουτ "σκότωσε" τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ γιατί έχασε τελικά; Δεν έχασε μόνον επειδή ο Ματζόν εγκλώβισε τον κινητήριο μοχλό του Δικεφάλου, τον Γκαγκαλούδη, αλλά και γιατί ο ΠΑΟΚ δεν διέθετε προχθές "δύναμη πυρός" από την περιφέρεια. Η προσαρμογή και η φετινή βελτίωση και πρόοδος του Πάντιους ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα όσον αφορά τη θέση που αγωνίζεται. Πραγματικά αναντικατάστατος για το Άρη. Πραγματικά η αιχμή του δόρατος και η καλύτερη διαφήμιση για τους "κίτρινους" η παρουσία του μέσα στο παρκέ.

Ευτυχώς που η ΚΑΕ Άρης προνόησε και έχει φερθεί άψογα στηρίζοντας τον Ρώσο στη δύσκολη δοκιμασία που πέρασε με τη σύζυγό του. Γιατί τώρα πολύ δύσκολα ο Πάντιους θα φερθεί με αχαριστία στον Άρη, γιατί δεν το επιτρέπει η εξαιρετική προσωπικότητά του.