Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( τα παράλογα του ηρακλή :: 13/3/2006 19:07:42) 

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ

Τα παράλογα του Ηρακλή

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΤΑΤΑΛΑΣ

Η ομάδα βόλεϊ συμμετέχει για τέταρτη φορά στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς λιγκ και οι παίκτες αμείβονται πλουσιοπάροχα, τη στιγμή που η ομάδα μπάσκετ τρεκλίζει προς την Α2 και οι παίκτες απειλούνται με έξωση από τα σπίτια τους λόγω απλήρωτων ενοικίων. Η ομάδα της ελευθέρας πάλης κατέκτησε το πρωτάθλημα για 7η συνεχόμενη χρονιά, αλλά ουδείς ασχολείται. Τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, στην ίδια οικογένεια.

ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ, βρέθηκαν άνθρωποι που έστησαν μια μεγάλη ομάδα. Κατάφεραν να μαζέψουν 8.000 φιλάθλους στο περσινό φάιναλ φορ της Θεσσαλονίκης, έφεραν παίκτες παγκόσμιας κλάσης (βλέπε Λόι Μπολ) και χειρίστηκαν άψογα την υπόθεση "χορηγοί". Μάλιστα, αν η ομάδα διέθετε ένα γήπεδο π.χ. 3.000 θέσεων, τότε θα είχε ακόμη μεγαλύτερα έσοδα.

ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, δεν βρέθηκαν οι άνθρωποι, που θα εκμεταλλεύονταν τη δυναμική του Ηρακλή και τα τελευταία χρόνια η ομάδα κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ικανοί παίκτες, που αναδείχθηκαν (Παπαδόπουλος, Διαμαντίδης, Σχορτσιανίτης, Χατζηβρέτας) έφυγαν για άλλες πολιτείες. Τι οφέλη κατάφερε να αποκομίσει ο Ηρακλής, από την φυγή αυτών των παικτών εκτός από αγωνιστική παρακμή; Σημειωτέον, οι επιτυχίες του βόλεϊ, με προϋπολογισμό τριπλάσιο από εκείνον του μπάσκετ, ήρθαν χωρίς να υπάρχει ο μεγάλος επενδυτής. Οπότε δεν αποτελεί και τόσο σωστή δικαιολογία η έλλειψη ενδιαφέροντος των μεγαλοεπιχειρηματιών για την ΚΑΕ.

ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ η ομάδα έχει κάνει ρεκόρ για σύλλογο της Θεσσαλονίκης με επτά συνεχή πρωταθλήματα Ελλάδος στην ελευθέρα πάλη. Δυστυχώς, είναι σαν να μην τους έχει πάρει αυτούς τους τίτλους. Ελάχιστα παιδιά έχει προσελκύσει ο Ηρακλής στο άθλημα, διότι πάσχει από υποδομές και διαφήμιση των επιτυχιών του. Οι φίλαθλοι, ούτε που γνωρίζουν τα ονόματα των πρωταθλητών παλαιστών του συλλόγου.

ΚΟΙΝΟΣ παρανομαστής στις τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις είναι η διοίκηση του Ερασιτέχνη, που κουβαλά βαρύ φορτίο. Το στοίχημα, που πρέπει να κερδίσει είναι η συσπείρωση των επιφανών Ηρακλειδέων γύρω από τα τμήματα του συλλόγου. Όσο υπάρχει εσωστρέφεια είναι δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Η κίνηση Σπανουδάκη, όμως, ώστε να ενισχύσει οικονομικά ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής την ομάδα μπάσκετ, είναι μια πρωτοβουλία που θα πρέπει να βρει μιμητές.