Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( ο ρόλος της κεδ και οι "ενστάσεις" :: 13/3/2006 21:54:27) 

Ο ρόλος της ΚΕΔ και οι "ενστάσεις"

Του ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Είναι τελικά σύμπτωση, που τον τελευταίο μήνα έχουμε αρκετά ανησυχητικά κρούσματα (το λέω κομψά) ανεπαρκούς διαιτησίας;

Τι συμβαίνει και άρχισαν οι ομάδες και οι προπονητές να παραπονούνται κάθε αγωνιστική και να καταθέτουν "μομφή" κατά ορισμένων διαιτητών;

Το περασμένο Σάββατο, ο Άρης είχε έντονα παράπονα από τον Λάζαρο Βορεάδη. Αν όμως κάποιος παρακολουθήσει σε βίντεο τον αγώνα Πανελληνίου - Άρη θα διαπιστώσει ότι τα αρκετά σοβαρά λάθη τα έχει κάνει και ο Α. Γκώντας. Το σίγουρο πάντως είναι, ότι ο Λάρυ δεν θα ζητήσει "αυτοεξαίρεση".

Στον αγώνα ΠΑΟ - Άρης οι αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν ο Σχινάς και ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Αλλά για αυτούς που είναι πιο παρατηρητικοί και ο Αφεντουλίδης έβαλε το "χεράκι" του σε δύο αποφασιστικές φάσεις υπέρ του ΠΑΟ.

Προχθές στο "Βενετόκλειο" σειρά είχε ο ΠΑΟΚ να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία των Σπυρίδωνος, Καρακατσάνη και Γεωργιάδη.

Εν πάση περιπτώσει η ουσία είναι μία: ότι τον τελευταίο καιρό κάτι δεν πάει καλά με τη διαιτησία. Άσχετα αν τόσο ο Άρης, όσο και ο ΠΑΟΚ είναι αδικαιολόγητοι για την εικόνα που παρουσίασαν σαν ομάδες σε κρίσιμα σημεία των παιχνιδιών.

Προσπαθώ λοιπόν, να βγάλω άκρη τι συμβαίνει και άρχισαν να παρουσιάζονται πιο συχνά κρούσματα, ανεπαρκούς διαιτησίας.

Είναι σύμπτωση τελικά, ότι αυτά τα κρούσματα και η ανακατωσούρα στο πρωτάθλημα έγιναν ως γενικότερα φαινόμενα πιο έντονα από την ημέρα που η ΚΕΔ άλλαξε σύνθεση; Αν δεν ευθύνεται για όλα αυτά τα παρατράγουδα η "κεφαλή" της διαιτησίας τότε ποιος ευθύνεται;

Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τα μέλη της ΚΕΔ, αλλά σίγουρα το πρόβλημα το έχω εντοπίσει στην έλλειψη "χημείας" και στην εν γένει λειτουργικότητα της τελευταίας.

Έχω την άποψη ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν στην ΚΕΔ τρεις από τους κορυφαίους "διαιτητοπατέρες" (Δουβής, Ρήγας, Συμεωνίδης). Η υποκρισία και η λυκοφιλία υποβόσκει εντός της ΚΕΔ, η οποία έχασε τη συνοχή της για τον απλό λόγο ότι από όλους θα μπορούσε ο καθένας χωριστά, να είναι ο "αρχιδιαιτητής".

Έχω να καταθέσω κι άλλες δύο "ενστάσεις". Η πρώτη έχει να κάνει με την απόφαση της παγκόσμιας ΦΙΜΠΑ να επιλέξει από ελληνικής πλευράς να σφυρίξουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας οι Λάζαρος Βορεάδης και ο Νίκος Ζαβλανός.

Προσωπικά πιστεύω, ότι δίπλα στον Βορεάδη έπρεπε να είναι ο Νίκος Πιτσίλκας ή ο Στέλιος Κουκουλεκίδης με βάση την αξία τους.

Και στην επιλογή της τριάδας που θα σφυρίξει στον τελικό κυπέλλου ΠΑΟ - Μαρούσι (Πιτσίλκας, Ζαβλανός, Παπαδημητρίου) δεν υπήρξε αντικειμενική επιλογή αυτή τη φορά από την ΚΕΔ. Έτσι πιστεύω εγώ…