Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( εδώ και τώρα συσπείρωση :: 9/2/2006 20:54:42) 

Εδώ και τώρα συσπείρωση

ΤΟΥ ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση, που άρχισε να διαμορφώνεται στον Ηρακλή. Τι εννοώ; Δεν δείχνει να υπάρχει καλό κλίμα στις σχέσεις διοίκησης και παικτών. Ακούω "φωνές" και διαμαρτυρίες παικτών δικαιολογημένες μεν, τραβηγμένες δε, σε σύγκριση πάντα με τις προηγούμενες χρονιές, που η οικονομική κατάσταση ήταν ίδια αν δεν κάνω λάθος.

Τότε όμως, ο Κακιούσης κατάφερνε να κρατά κλειστά τα στόματα όλων των παικτών του χάρις στη συναίνεση και των μάνατζέρ τους. Τώρα, το καθεστώς αυτό έπαψε να υπάρχει. Οι παίκτες πλέον του Ηρακλή δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους, όπου βρεθούν και όπου σταθούν, ανοίγοντας "μέτωπο" με τη διοίκηση.

Με βάση το νόμο και το δίκαιο σωστά πράττουν. Αλλά εγώ ερωτώ από την πλευρά μου, όταν ξεκινούσε η χρονιά δεν γνώριζαν ότι το ταμείο ήταν μείον όπως και τα προηγούμενα χρόνια;

Αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς και από την πλευρά της ΚΑΕ οι χειρισμοί ορισμένων θεμάτων δεν είναι οι καλύτεροι δυνατοί. Απαιτείται μεγαλύτερη δυναμική και επιδέξιος χειρισμός των προβλημάτων. Αλλά το κυριότερο πρόβλημα για μένα, αυτή τη στιγμή, στο μπάσκετ του Ηρακλή, είναι ότι απουσιάζει ο συνδετικός κρίκος στις σχέσεις διοίκησης και παικτών.

Από την ημέρα που παραιτήθηκε ο Νίκος Δουβής το πρόβλημα διογκώθηκε. Ο Ηρακλής Τσιλόπουλος παλεύει με τα κύματα και με τους συνεργάτες του. Φαίνεται καθαρά ότι μόνοι τους δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Και σαν μην έφτανε αυτό προχθές στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας έγινε η… στραβή.

Όταν έχεις απέναντί σου απλήρωτους υπαλλήλους (παίκτες) δεν προκαλείς ανοίγοντας σαμπάνιες, γιατί η εκδήλωση μπορεί να μετατραπεί σε μπούμερανγκ. Όπως και έγινε τελικά, με την αποχώρηση των παικτών. Ο Ερασιτέχνης Ηρακλής πρέπει κι αυτός να αναλάβει τις ευθύνες του. Εν πάση περιπτώσει η ουσία είναι μία. Ο ιστορικός Ηρακλής έχει μπροστά του δύο από τα πλέον κρίσιμα παιχνίδια στη φετινή χρονιά. Το Σάββατο με τον Κολοσσό στη Ρόδο και την Τετάρτη με την Ολύμπια στο Ιβανώφειο.

Ο Ηρακλής για να έχει βάσιμες ελπίδες να σωθεί πρέπει να τα κερδίσει και τα δύο. Γιατί αν χάσει από τον Κολοσσό θα του δώσει ένα προσωρινό φιλί ζωής. Σε αυτήν την κατάσταση που βρίσκεται ο Ηρακλής και οι αλλαγές παικτών δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Άρα η μοναδική συνταγή της επιτυχίας είναι η συσπείρωση, η ομοψυχία, η ηρεμία εντός των τειχών και μια επιτροπή σωτηρίας.