Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( πρωταθλητής στο είδος του :: 25/1/2006 18:40:53) 

Πρωταθλητής στο είδος του

Το περασμένο καλοκαίρι, τον Έμερσον, όπως και τον Λουτσιάνο, πριν από δυο χρόνια, όταν κάποιοι… σοφοί στην Τούμπα, τον είχαν βγάλει ακατάλληλο, τους πήρε στην Ξάνθη ο Χρήστος Πανόπουλος. Δεν χωράει η παραμικρή αμφιβολία. Όπως δεν χωράει αμφιβολία, ότι συγκέντρωσε στα 14 και πλέον χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της Θρακικής ομάδας, πολλούς νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες, με υψηλή επενδυτική απόδοση, οι οποίοι αφού έκαναν τα πρώτα τους βήματα με τη φανέλα της Ξάνθης, στη συνέχεια άνοιξαν τα φτερά τους (με μεταγραφή και οικονομικά ανταλλάγματα, βεβαίως…), προκειμένου να διαπρέψουν σε μεγάλες ομάδες.

ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ της Ξάνθης απέδειξε για μια φορά ακόμη, ότι είναι μακράν ο κορυφαίος στο είδος του, διαθέτοντας το μοναδικό χάρισμα, "ν' αγοράζει και να πουλάει τον κατάλληλο παίκτη, στην κατάλληλη στιγμή". Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει δεύτερος σε διορατικότητα και αποτέλεσμα. Ίσως, οι πιο παλιοί να θυμούνται τη μεταγραφική ικανότητα που επέδειξαν στο παρελθόν ομάδες, όπως η Δόξα Δράμας ή ο Πανσερραϊκός, αν και στη διάρκεια του χρόνου, οι διοικήσεις τους αποδείχθηκαν ανίκανες να τις κρατήσουν με σχέδιο, προτίμησαν την αλόγιστη αφαίμαξη, με αποτέλεσμα να τις καταδικάσουν σε παρακμή.

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Πανόπουλου έχει δοκιμαστεί σε μάκρος χρόνου. Έχει φανατικούς θαυμαστές, που προβάλλουν το νοικοκυριό, τη σημασία της αξιοπρεπούς επιβίωσης στη "ζούγκλα" της Α' εθνικής, τη δημιουργία εγκαταστάσεων και γηπέδων, όπως αυτά που δημιουργήθηκαν στη Θράκη. Υπάρχει, όμως και η άλλη άποψη, με τη λογική της οποίας δεν πωλούνται στα μέσα της χρονιάς οι δυο -κατά τεκμήριο- κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ετσι, εξηγούνται και οι αντιδράσεις που ακούγονται τις τελευταίες μέρες από τον ανώνυμο φίλαθλο κόσμο της ομάδας.

ΜΕΓΑΛΗ συζήτηση… Όταν στη Θεσσαλονίκη, παρακολουθούμε καθημερινά θλιβερές καταστάσεις, όπως αυτές του Άρη και του Ηρακλή, όταν έχουν αποτύχει επιχειρηματίες κολοσσοί, θέλει πολύ κουράγιο για να πεις ότι κακώς πουλάει ένας μεγαλομέτοχος δυο 34χρονους -αλλά σπουδαίους αγωνιστικά- ποδοσφαιριστές…