Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( η μάχη της ουράς και οι παράμετροί :: 25/1/2006 21:36:04) 

Η μάχη της ουράς και οι παράμετροί

Του ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Αν αυτή τη στιγμή με ρωτούσε κάποιος ποια ομάδα θεωρώ -μετά τον Κολοσσό- ως υποψήφια για να αποχαιρετήσει την Α1 κατηγορία, θα σας έλεγα χωρίς ενδοιασμό τον Απόλλωνα Πάτρας.

Και ξέρετε γιατί; Γιατί αυτή τη στιγμή η Πατρινή ομάδα δεν διαθέτει την απαιτούμενη οικονομική ευρωστία, αλλά και πάνω από όλα την εσωτερική ηρεμία.

Ήδη το "πρώτο βιολί" της ομάδας, ο Παναγιώτης Λιαδέλης, φέρεται δυσαρεστημένος με τη διοίκηση της ΚΑΕ, γιατί υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό σε εκκρεμότητα διάφορες οφειλές και επιταγές που δεν πληρώθηκαν.

Λογικά η "ρήξη" θα είναι προσωρινή γιατί μεσολαβεί το κρίσιμο παιχνίδι με τον Κολοσσό μέσα στην Πάτρα. Αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι εδώ και αρκετό διάστημα ο Απόλλων έχει διάφορα επικίνδυνα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και ίσως αυτή η έλλειψη συνοχής και σταθερότητας να του στοιχίσει.

Άλλωστε όλοι οι αντίπαλοι του Απόλλωνα έχουν ενισχυθεί, ενώ η Πατρινή ομάδα δεν διαθέτει ισχυρό σύνολο.

Γίνεται φανερό ότι ο αγώνας του Σαββάτου μεταξύ του Απόλλωνα και του Κολοσσού θα οριστικοποιήσει τον υποβιβασμό της Ροδίτικης ομάδας σε περίπτωση ήττας. Ενώ αν χάσει ο Απόλλων τότε αυτός μπλέκει σε δυσάρεστες περιπέτειες. Με τρεις νίκες στο ενεργητικό του είναι ο Ηρακλής, δηλαδή μία λιγότερη από την Πάτρα και φυσικά βαδίζει αυτήν τη στιγμή σε τεντωμένο σχοινί. Τέσσερις νίκες έχουν στα "συν" τους ο ΠΑΟΚ και η Λάρισα, ενώ από πέντε νίκες έχουν η Ολύμπια και ο Μακεδονικός.

Αναμφίβολα λοιπόν, πολύ κρίσιμο είναι και το παιχνίδι του Σαββάτου μεταξύ Λάρισας και ΠΑΟΚ. Ο χαμένος της συνάντησης θα μπλέξει και αυτός σε περιπέτειες.

Για την ώρα η Ολύμπια και ο Μακεδονικός δεν δείχνουν ότι θα κινδυνέψουν γιατί ξέρουν να αξιοποιούν την έδρα τους.

Συμπέρασμα: έχει πολύ δρόμο ακόμη για να ξεκαθαρίσει η μάχη της "ουράς" της βαθμολογίας.