Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( tο δώρο του νικόλα και η "εκτέλεση" από νικολάι :: 31/1/2006 22:15:07) 

Tο δώρο του Νικόλα και η "εκτέλεση" από Νικολάι

ΤΟΥ ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Το συμπέρασμα, παρακολουθώντας το χθεσινό παιχνίδι Πανιωνίου - Άρη από την ΕΤ3 είναι ένα και μοναδικό. Ο Άρης θα χάσει αυτή τη σίγουρη πρόκριση στους "8" του ULEB μόνον αν αυτοκτονήσει στη ρεβάνς της προσεχούς Τρίτης.

Αν εξαιρέσει κανείς το τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, ο Άρης στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα δεν ικανοποίησε. Ήταν φανερά επηρεασμένος από τον άτυχο γι' αυτόν αγώνα του περασμένου Σαββάτου απέναντι στον Ηρακλή. Ήταν πολύ νευρικοί οι παίκτες του και έκαναν τα εύκολα δύσκολα. Έχω την εκτίμηση, ότι τελικά η αλλαγή προπονητή στον Πανιώνιο έκανε καλό στον Άρη, γιατί απλώς ο Νίκος Λινάρδος δεν πρόλαβε να αλλάξει τίποτε, τουναντίον μάλλον μπερδεύτηκαν τα πράγματα περισσότερο.

Δεν ήταν μπάσκετ αυτό που έπαιξε ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Ν. Σμύρνης έπαιξε στο μεγαλύτερο διάστημα ένα άναρχο μπάσκετ, που στηριζόταν περισσότερο στις ατομικές εξάρσεις του Ν. Οικονόμου. Ήσαν φανερό ότι ο Νίκος Οικονόμου, που είναι ήδη 34 χρόνων, κάποια στιγμή θα κουραζόταν γιατί ήθελε να τα κάνει όλα μόνος του. Αυτό φάνηκε καθαρά στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, όταν τον αειθαλή παίκτη του Πανιωνίου εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του.

Έκανε ο Οικονόμου παράλληλα και ένα ακόμη "δώρο" στον Άρη. Η τεχνική ποινή που δέχθηκε αναστάτωσε τον Πανιώνιο και τον έβγαλε από τον ρυθμό του.

Ο Άρης συνήλθε και από την κορυφή της ρακέτας ο Γουίλκινσον έδωσε αυτοπεποίθηση και νέα ορμή στον Άρη για να αντεπιτεθεί. Ο Πάντιους "ξεθόλωσε" και κατάλαβε ότι πρέπει να σουτάρει από το σημείο που του ταιριάζει και φυσικά καθάρισε το παιχνίδι. Αυτό που λείπει από τον Άρη αυτή τη στιγμή είναι η αξιοποίηση όλων των παικτών του. Δεν έχει ο Άρης την πολυτέλεια να στηρίζεται σε συγκεκριμένη πεντάδα. Το ίδιο λάθος έκανε και ο Ζούρος και το πλήρωσε. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να δοθεί περισσότερος χρόνος και στον Τέιλορ και τον Πέτροβις πριν ο τελευταίος χάσει την αυτοπεποίθησή του για τα καλά.

Συμπερασματικά "οι κίτρινοι" είναι πλέον με το ένα πόδι στους 8 της ULEB και η ρεβάνς στο "καμίνι" του "Αλεξάνδρειου" -υπό νορμάλ προϋποθέσεις- θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα αρκεί να μην προκύψει πάλι "το μικρόβιο" της υπεροψίας.