Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( ποιος είναι ο φετινός ηρακλής :: 8/2/2006 18:51:27) 

Ποιος είναι ο φετινός Ηρακλής

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Επτά ημέρες. Τόσο χρειάζεται μία ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα για να μετατραπεί από… περιορισμένων δυνατοτήτων σε παράδειγμα προς μίμηση και το αντίστροφο. Ένα καλό ή ένα κακό ενενηντάλεπτο είναι υπεραρκετό, για να βγάλουν συμπεράσματα οι ειδήμονες του χώρου. Αυτοί που την περασμένη εβδομάδα χαρακτήριζαν τον Ηρακλή ως ομάδα μοντέλο, το έμψυχο δυναμικό του ως χρυσωρυχείο και τον προπονητή του τεχνικό της χρονιάς, από το βράδυ της Κυριακής έκαναν στροφή 180 μοιρών. Ο Ηρακλής (ξανα)έγινε ομάδα με κακή νοοτροπία, μέτριο δυναμικό και με προπονητή κάποιον που… κατά τύχη βρίσκεται στον πάγκο.

ΜΠΟΡΕΙ με τρίποντο στην Τούμπα ο Ηρακλής να πραγματοποιούσε ένα τεράστιο βήμα για την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο, αυτή η ήττα ίσως να αποδειχθεί πιο ωφέλιμη και από μία νίκη. Αρκεί όλοι στη Μίκρα να τη διαχειριστούν σωστά και να αντιληφθούν αυτό που έχει αντιληφθεί εδώ και καιρό ο Σάββας Κωφίδης. Το τι εστί πραγματικά ο φετινός Ηρακλής.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ούτε η ομάδα-φόβητρο, όπως παρουσιάστηκε μετά το θρίαμβο επί της ΑΕΚ, ούτε φυσικά ομάδα της σειράς, όπως κάποιοι λένε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Είναι μία ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές, ταλαντούχο προπονητή, που μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά χρειάζεται καιρός, για να αποβάλλει ολοκληρωτικά το σύνδρομο κατωτερότητας έναντι των παραδοσιακά μεγάλων και να παίξει μετά από δύο δεκαετίες πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.

Ο ΚΩΦΙΔΗΣ θα τα καταφέρει. Γι' αυτό να είναι σίγουροι οι φίλοι του Ηρακλή. Ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Αρκεί η διοίκηση να μην επαναλάβει λάθη των προηγούμενων ετών. Τότε, που αντιμετώπιζε τον εκάστοτε προπονητή ως απλό υπάλληλό της και ήθελε να έχει λόγο για όλα τα θέματα. Από τις μεταγραφές, μέχρι την ενδεκάδα των αγώνων. Μπορεί ο Κωφίδης να είναι χαμηλών τόνων, ωστόσο δεν πρόκειται να γίνει πιόνι κανενός. Και αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ορισμένοι, όσο είναι ακόμη νωρίς.