Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( η άγνωστη λέξη :: 13/2/2006 20:34:55) 

Η άγνωστη λέξη

Δεδομένο: Αυτός ο ΠΑΟΚ που εμφανίζεται στα εκτός έδρας παιχνίδια του, δεν είναι ΠΑΟΚ. Ερώτηση: Φταίει μήπως η κακοδαιμονία και η κακή ψυχολογία ή μήπως απλώς είναι όλοι ανεπαρκείς; Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο, το νόμισμα δεν έχει δύο όψεις. Συχνά, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και δεν ωφελεί σε τίποτα να πιάνει κανείς τα άκρα.

ΛΑΘΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ και ως επί το πλείστον, τα λάθη γίνονται το καλοκαίρι. Οι ομάδες δεν χτίζονται μόνο με 19χρονους, αλλά και με κάποιους μπαρουτοκαπνισμένους, που θα τραβήξουν το κάρο, όταν πάει να κολλήσει. Ο Γεωργιάδης το καλοκαίρι περίμενε μάταια να τον φωνάξουν, ο Νταμπίζας είχε συμφωνήσει με το… εξωφρενικό ποσό των 120.000 ευρώ για ένα χρόνο και περίμενε. Δεν ταίριαζαν, όμως, στη… φιλοσοφία. Τώρα, στον ΠΑΟΚ μπορούν να… λουστούν τη φιλοσοφία τους. Κι ο Ηρακλής έχει πιτσιρίκια, αλλά έχει και Γεωργιάδη, Επαλέ, Κατσαμπή και Πουρσανίδη, που είναι κάθε Κυριακή πρώτοι μέσα στο γήπεδο. Ο σημερινός ΠΑΟΚ, έχει μόνο έναν Μαλαδένη, που έχει νεύρο μέσα στο γήπεδο…

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ κακό που γίνεται σήμερα στον ΠΑΟΚ, είναι πως έχει ξεφύγει από το στόχο του. Δηλαδή, να φτιάξει ομάδα, χωρίς να χάσει τα κεκτημένα. Αυτή τη στιγμή, ο ΠΑΟΚ ούτε ομάδα φτιάχνει, ούτε και το ΟΥΕΦΑ έχει σίγουρο. Από τον Δεκέμβριο και μετά, ο ΠΑΟΚ δεν παρουσιάζει πρόοδο. Η αρνητική ενέργεια, που επικαλείται ο Κωστίκος, υπάρχει κι ας ειρωνεύονται μερικοί. Κι από την ώρα που συνειδητοποίησε ότι παίζει το κεφάλι του, δεν είναι ο Κωστίκος του Οκτωβρίου, του Νοεμβρίου. Η ανασφάλειά του, απεικονίζεται πλήρως στο σχήμα, που παρέταξε την Κυριακή στο Αιγάλεω. Ο στόχος της δημιουργίας ομάδας, έμεινε στην άκρη, πλέον λειτουργεί το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Όταν ξέρεις ότι στην ήττα θα σταυρωθείς, τότε προσπαθείς απλώς να μην χάσεις. Αυτό, πήγε να κάνει και στο Αιγάλεω, γι' αυτό άφησε έξω όλους τους μικρούς.

Αυτή τη στιγμή, δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα. Να αλλάξεις προπονητή; Στην αγορά περιμένουν μόνο κάτι… Φρίνγκερ. Να αλλάξεις παίκτες; Ούτε αυτό γίνεται. Τι κάνεις, λοιπόν; Μένεις ψύχραιμος και προσπαθείς να σώσεις ό,τι μπορείς. Η ψυχραιμία, όμως, είναι άγνωστη λέξη για τον ΠΑΟΚ. Ούτε η διοίκηση την έχει, ούτε ο προπονητής, ούτε ο κόσμος. Οπότε, κάνεις τον… σταυρό σου κι εύχεσαι να μην έρθουν τα χειρότερα. Που όμως, θα έρθουν…

Υ.Γ. Κι επειδή στην αναμπουμπούλα, ο λύκος χαίρεται, ξύπνησαν πάλι τα φαντάσματα του παρελθόντος (που ξέχασαν ότι είναι παρελθόν). Ώρα είναι να ξυπνήσουν κι οι κυνηγοί φαντασμάτων και να γίνει η Τούμπα… Φαρ Ουέστ!!!

Γ.Κ.