Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( μιλάτε... σας ακούμε :: 13/2/2006 20:34:48) 

Μιλάτε… Σας ακούμε

ΗΜΕΡΕΣ κρίσης, σε οποιοδήποτε επίπεδο, διοικητικό, οικονομικό, αγωνιστικό, ο ΠΑΟΚ έχει βιώσει αρκετές. Αυτό που συμβαίνει φέτος όμως, είναι εντυπωσιακό, όσον αφορά την ανάλυση των αιτίων και την υπόδειξη των υπαιτίων. Σε προηγούμενες ανάλογες περιπτώσεις κρίσης "κακός" της υπόθεσης ήταν ο Βουλινός, ο Μπατατούδης… Τώρα τα κομμάτια στην "πίτα της ευθύνης" είναι πολύ περισσότερα. "Φταίει ο Γούμενος" λέει ο ένας, "φταίει ο Κωστίκος" λέει ο άλλος, "φταίνε οι παίκτες" διατείνεται ο παράλλος, "φταίει ο κόσμος"… Κι όλοι αυτοί, από όποια διαφορετική οπτική γωνία κι αν προσπαθούν να διεισδύσουν στην ουσία του προβλήματος, έχουν αναπτύξει τέτοια επιχειρηματολογία, που και βάση έχει και ακύρωση της άλλης προσφέρει.

ΑΣ ΔΕΧΘΟΥΜΕ τελικά ότι φταίει ο Γούμενος γιατί δεν είναι το μέγεθος που απαιτεί η θέση. Φταίει ο Κωστίκος γιατί ξέρει να λέει ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν εξηγεί γιατί υποχρεώνεται να παίζει με δεξί μπακ τον Καρυπίδη και τον Μαλαδένη κεντρικό αμυντικό. Φταίνε οι παίκτες γιατί δεν ανταποκρίνονται στο ύψος των περιστάσεων. Φταίει ο κόσμος γιατί πλέον δεν ξέρει τι του πρωτοφταίει και ξεσπάει κατά δικαίων και αδίκων. Φταίνε όλοι, νόημα όμως βγαίνει; Όχι.

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ της παράνοιας είναι τούτη. Οσο εύκολο είναι να περιπλέξεις τα πράγματα τόσο δύσκολο είναι να τα απλοποιήσεις. Κι αυτό όμως όσο δύσκολο κι αν είναι μπορεί και να επιτευχθεί και ο κόσμος να το αποδεχθεί. Αρκεί να ακούσει επιτέλους την αλήθεια έστω του ενός. Διότι καλή άμυνα είναι η αφάνεια σε κάθε μορφή μομφής, αλλά όλα έχουν κι ένα όριο.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ πλέον δεν είναι το ποιος φταίει, αλλά ποιος θα βρει το κουράγιο να πει έστω τη δική του αλήθεια, του δικού του πεδίου δράσης, μπας και βγει άκρη. Να τελειώσει αυτή η… ομερτά που το μόνο της αποτέλεσμα είναι να φέρνει το κόσμο στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Και μη φοβηθεί, πως αν την πει θα χάσει φίλους. Όσο δεν την λέει κερδίζει εχθρούς. Ποιος όμως;