Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( μας θέλουν μικρούς :: 27/2/2006 22:26:19) 

ΑΠΟΨΗ

Μας θέλουν μικρούς

Ο εκ Παρισίων αιρετικός συγγραφέας, Ηλίας Πετρόπουλος, κάποτε είπε πως "το 1912 η Θεσσαλονίκη κατελήφθη από τα ελληνικά στρατεύματα". Μία πολυπολιτισμική πόλη, με βιοτικό επίπεδο αρκετά υψηλό και κουλτούρα ευρωπαϊκή, αλλοτριώθηκε από τους κατακτητές και καταδικάστηκε σε αργό θάνατο. Δήμιοι οι Παλαιοελλαδίτες πότες ρετσίνας, που μέχρι τότε αγνοούσαν ακόμα και τη γεύση της σαμπάνιας, που αφθονούσε στα restaurant της Θεσσαλονίκης.

Κοντεύει να συμπληρωθεί ένας αιώνας από την αποφράδα μέρα της εισβολής και η κλοπή δεν λέει να σταματήσει. Η αθηνοκεντρική εξουσία της Ελλάδας λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα τα συμφέροντα του λεκανοπεδίου στέλνοντας στη Θεσσαλονίκη τοποτηρητές μην τυχόν και σηκώσουμε κεφάλι. Αυτό, όμως, δεν είναι αρκετό. Για το φόβο των Ιουδαίων συντηρείται και το "Σκοπιανό". Απλά και μόνο για να έχουμε στραμμένες τις σάρισες προς βορράν και όχι προς νότον.

Τα επεισόδια που συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα σύμπτωμα της νόσου. Δεν φταίνε οι ανεγκέφαλοι που ρήμαξαν το γήπεδο και έθεσαν σε κίνδυνο ζωές αθώων. Άλλωστε, όπως λένε και οι Ιταλοί "η μάνα του βλάκα είναι πάντα έγκυος".

To οργανωμένο κράτος και οι παρακρατικές υπηρεσίες, που μας έθεσαν υπό καθεστώς ισόβιας παρακολούθησης, για να γνωρίζουν πριν από εμάς αυτά που θα πράξουμε στο μέλλον, δεν γνώριζαν αυτό που ήξερε και ο περιπτεράς της γειτονιάς μου μία εβδομάδα πριν. Ότι στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα γίνουν επεισόδια. Τους βόλευε όμως η κατάσταση. Ο αφανισμός μιας ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, που αποκτά δυναμική για τουλάχιστον μία δεκαετία, εξασφαλίζει στους Αθηναίους ολόκληρη την πίτα. Πέρσι ήταν ο Άρης, φέτος ο ΠΑΟΚ και ο επόμενος θα είναι ο Ηρακλής.

Αν μας θέλουν μικρούς, εμείς δεν τους θέλουμε καθόλου.

Θ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ