Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( αναμενόμενα τα επεισόδια - ευθύνες βαρύνουν και τη διοίκηση :: 27/2/2006 21:03:06) 

Αναμενόμενα τα επεισόδια

του ΘΩΜΑ ΒΟΥΛΙΝΟΥ, πρώην πρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Τα γεγονότα της Τούμπας είναι αναμενόμενα και δεν πρέπει να εκπλήσσουν όλους όσοι ασχολούνται με τα κοινά. Δεν θεωρούνται οπαδοί αυτοί, που καταστρέφουν τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου και τον ίδιο το σύλλογο. Μετά από όλα αυτά ποιος καταξιωμένος προπονητής ή παίκτης θα ήθελε να έρθει στον ΠΑΟΚ και να συνεργαστεί; Τον Ζαγοράκη τον έδιωξαν οι ίδιοι άνθρωποι, επειδή τον έφερα εγώ στον ΠΑΟΚ. Επέστρεψε, γιατί πίστευε ότι πολλά έχουν αλλάξει στην ομάδα, αλλά αν τον ρωτήσει κανείς πώς αισθάνεται, μετά από όσα συνέβησαν στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής, θα έχει αναθεωρήσει τις απόψεις του. Είχα τη δυνατότητα να επισκεφτώ τους παίκτες στο ξενοδοχείο πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και είδα σκυθρωπά πρόσωπα, παίκτες προβληματισμένους για το τι θα συναντήσουν στο γήπεδο από συμπεριφορές των ανεγκέφαλων ταραξιών. Τα άτομα αυτά είναι απρόβλεπτα, επικίνδυνα. Το έργο το έχουμε ξαναδεί και δεν ξέρω αν πάψουμε κάποτε να το βλέπουμε. Ποιος επενδυτής θα σκεφτεί να επενδύσει στον ΠΑΟΚ, όταν διαπιστώνει τέτοιου βαθμού εκφυλιστικά φαινόμενα. Ούτε τη Θεσσαλονίκη θα πλησιάσει. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Παντελάκης, Δεδέογλου, Σαββίδης, Μπατατούδης και ο ομιλών. Όλοι ήταν για πέταμα και μόνο αυτοί που καταστρέφουν έχουν άποψη για το ποδόσφαιρο; Θα σταθώ στον Γιώργο Παντελάκη, έναν άνθρωπο, που αφιέρωσε τη ζωή του στον ΠΑΟΚ και εισέπραξε τι; Πετροβολήθηκε και εκδιώχθηκε, ποιος, ο Παντελάκης. Είναι κατάντια για το ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τους δύο συμπολίτες που αντιμετώπιζαν η αντιμετωπίζουν προβλήματα με ακραίες συμπεριφορές. Μόνη λύση που υπάρχει είναι τα άτομα αυτά να απομονωθούν, να τους απαγορευτεί η είσοδος στο γήπεδο. Να γεμίζουν επιτέλους οι αγωνιστικοί χώροι με φιλάθλους που αγαπούν το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους.

Ευθύνες βαρύνουν και τη διοίκηση

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ, πρώην πρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Εγώ δεν έφθασα σε αυτό το σημείο, πλην όμως έζησα αρκετά δύσκολες καταστάσεις από ακραίες συμπεριφορές. Αλίμονο, αν οι παίκτες φοβούνται να πάνε στο γήπεδο και ειδικά ο Ουντέζε, που ήρθε στην Ελλάδα για να βγάλει το ψωμί του και δέχεται τέτοιου είδους επιθέσεις. Δεν έχουν καταλάβει όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι ότι δεν κάνουν κακό στο Γούμενο, αλλά στον ίδιο τον ΠΑΟΚ. Οι ευθύνες βαρύνουν ωστόσο και τη διοίκηση που λόγω απειρίας υπέπεσε σε καθοριστικά λάθη που τα πληρώνει η ομάδα.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Λύση δεν υπάρχει και θα πρέπει η διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να ορθοποδήσει οικονομικά, αλλά με παρόμοιες συμπεριφορές, διώχνουμε κάθε υποψήφιο επενδυτή που βλέπει τον ΠΑΟΚ ως μέσο επιχειρηματικής ανέλιξης. Όσα συνέβησαν στην Τούμπα αποτελούν ηχηρό χαστούκι. Ενώ θα έπρεπε να κατηγορούμε τον Μπριάκο για τη θλιβερή διαιτησία του, είμαστε και ευγνώμονες απέναντί του που σφύριξε λήξη και όχι διακοπή.