Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του :: 23/3/2006 21:22:11) 

Να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης πρέπει σήμερα να εξηγήσει πειστικά και στους εργαζομένους στα Φωσφορικά Λιπάσματα και στους Έλληνες πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει με το θέμα της επαναλειτουργίας του εργοστασίου. Οι προχθεσινές δηλώσεις του σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, που προκάλεσαν την αισιοδοξία των εργαζομένων, φαίνεται να μην επιβεβαιώνονται, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μεγαλύτερη σύγχυση σε όλους.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 2 ------------------------

Να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης πρέπει αμέσως να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του λόγου του! Διαφορετικά θα έχει κάνει κακή αρχή

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 1

Η ανακοίνωση της εταιρείας δεν δικαιολογεί την αρχική ευφορία. Η επιβίωση 600 και πλέον οικογενειών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να αντιμετωπίζεται με επιπολαιότητα. Ο κ. υπουργός πρέπει αμέσως να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του λόγου του.

Διαφορετικά θα έχει κάνει κακή αρχή.

Το πρόβλημα όμως με τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα είναι γενικότερο και έχει επισημανθεί πολλές φορές από τις στήλες αυτής της εφημερίδας: Η αποβιομηχάνιση της περιοχής, χωρίς ό,τι χάνεται από αυτήν να αναπληρώνεται από κάτι άλλο.

Η οικονομία δεν μπορεί να συντηρηθεί με μερεμέτια. Ούτε είναι οικονομική πολιτική η προσπάθεια του υπουργού Οικονομίας να περιορίσει απλώς τα ελλείμματα του δημοσίου. Η συνεχής συρρίκνωση, έστω και αν περιοριστούν τα ελλείμματα, θα καταστρέψει την οικονομία και την ίδια τη χώρα.

Αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο η βιομηχανία η οποία δραπετεύει από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Ο αγροτικός τομέας επίσης συρρικνώνεται και τα μηνύματα από την κτηνοτροφία δεν είναι καθόλου αισιόδοξα.

Αναρωτιέται κανείς πού οδηγεί όλη αυτή η αποδόμηση παραδοσιακών παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Το μεγάλο δίλημμα μπροστά στο οποίο βρίσκεται ο εργαζόμενος είναι να αποδεχθεί είτε την αβεβαιότητα κάθε μορφής ύπαρξής του είτε την παντελή εξαφάνισή του.

Kαι αυτό το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό.

Το αντιμετωπίζουν σε όλο τον κόσμο, ενώ στη Γαλλία το πολιτικό εργαστήρι της Ευρώπης έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Στην Ελλάδα, όπου όλα αντιμετωπίζονται με μεγάλη υστέρηση και πνευματική οκνηρία, οι πολιτικοί ταγοί της ευελπιστούν πως θα συγκρατήσουν την ολοένα και αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια με τη λειτουργία των παραδοσιακών μηχανισμών της κοινωνίας. Πλανώνται πλάνην οικτράν. Το άνοιγμα των αγορών με τον τρόπο με τον οποίο έγινε και γίνεται άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Από ελπίδα έχει μετατραπεί σε εφιάλτη. Το νιώθουν όσοι έχουν αντιμετωπίσει το φάσμα της ανεργίας ή έχουν περάσει προς τα κάτω τη γραμμή της φτώχειας. Η αντιμετώπιση του προβλήματος χρειάζεται πολιτική. Όχι μερεμέτια.