Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( ξεκίνησε ο σχεδιασμός :: 17/1/2006 20:32:03) 

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός

γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΡΙΔΗΣ

Η κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μπάσκετ, που έγινε στο Τόκιο την περασμένη Κυριακή, σήμανε ουσιαστικά την έναρξη του σχεδιασμού της ομάδας που θα εκπροσωπήσει το ελληνικό μπάσκετ τον προσεχή Αύγουστο.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης -γιατί αυτός θα είναι ο προπονητής ό,τι και αν λέγεται, γράφεται ή ακούγεται- και οι συνεργάτες του θα ξεκινήσουν καταρχήν το σκάουτινγκ των αντιπάλων και κατά δεύτερον το σκάουτινγκ των Ελλήνων παικτών. Σαφώς και ομάδα που κερδίζει (και βγαίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης) δεν αλλάζει, όμως δύσκολα θα ισχύσει το ίδιο για την Εθνική το καλοκαίρι. Ο Γιαννάκης και ο Κακιούσης έχουν ήδη κάποια πλάνα στο μυαλό τους, έχουν ήδη κάποιους παίκτες στα υπόόψη από αυτούς που δεν ήταν καν στην 18άδα την περασμένη χρονιά. Ο κορμός της Εθνικής δεν πρόκειται να αλλάξει και δεν πρέπει άλλωστε, καθώς οι παίκτες που την αποτελούν παίζουν χρόνια μαζί, είναι δεμένοι και πλέον έχουν και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση, μετά τον θρίαμβο του Βελιγραδίου.

Υπάρχουν όμως λεπτομέρειες που μπορούν να αλλάξουν την ομάδα και να την κάνουν καλύτερη αν μπουν σε αυτή την ομάδα καινούργιοι παίκτες. Βάσει της εικόνας που παρουσιάζουν μέχρι σήμερα θέση στην Εθνική -τουλάχιστον στην προεπιλογή- έχουν και ο Κώστας Βασιλειάδης και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και ο Αλέξης Κυρίτσης. Και οι τρεις παίκτες κάνουν πολύ καλό πρωτάθλημα, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και ανταποκρίνονται σε αυτόν. Οι δυο πρώτοι είναι πλέον απαλλαγμένοι από τις "μικρές" Εθνικές και θα αφοσιωθούν στην Ανδρών, ο δε Κυρίτσης προπονείται υπό την επίβλεψη του "δράκου" και έχει παρουσιάσει εντυπωσιακή βελτίωση στο παιχνίδι του.

Πάνω από όλους όμως ξεχωρίζει με την παρουσία του ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, που φέτος κάνει την καλύτερη χρονιά του στην επαγγελματική καριέρα του, αποδεικνύοντας ότι είναι παίκτης που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Πάντα βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει "τύπος και υπογραμμός" όπως τώρα, στους πρώτους μήνες του στον Ολυμπιακό. Ο 21χρονος σέντερ φαντάζει το τέλειο συμπλήρωμα στη θέση μαζί με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, αν συνεχίσει να αποδίδει όπως τώρα και μπορέσει να μπει στο πνεύμα της Εθνικής.