Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( σαρλερουά μέσω λιόν :: 1/3/2006 21:00:33) 

Σαρλερουά μέσω Λιόν

Του ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Με τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του, τον Νικολάι Πάντιους να είναι "παρών - απών", και με τον Ράιαν Στακ μέτριο επιθετικά, ο Άρης όχι μόνον στάθηκε όρθιος μέσα στο "Αστρομπάλ, αλλά κατάφερε να φύγει και νικητής με μια διαφορά επτά πόντων, που εγώ τη θεωρώ διαφορά πρόκρισης.

Οι Γάλλοι δεν θα έρθουν στο Αλεξάνδρειο για να δείξουν το… μπόι τους την άλλη Τρίτη. Είναι σοβινιστές και εγωιστές. Θα κοντράρουν τον Άρη και ίσως τον φέρουν σε δύσκολη θέση. Οι επτά πόντοι διαφορά όμως είναι πολλοί. Με τον Πανιώνιο, ο Άρης αιφνιδιάσθηκε. Δεν περίμενε τέτοια κόντρα, αλλά και τέτοια ρέντα και όμως στο τέλος τα κατάφερε.

Αυτή τη φορά, δεν θα είναι διατεθειμένος να μπει σε περιπέτειες. Η λογική λέει ότι ο Άρης είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση.

Εγώ θα τολμήσω να πω κάτι περισσότερο. Έχω την εκτίμηση ότι το Σαρλερουά θα φιλοξενήσει τον Άρη στον μεγάλο τελικό. Αυτή η αίσθηση μου δημιουργήθηκε. Ο Άρης έχει βάλει πλέον υποθήκη για τον μεγάλο τελικό του ULEB Cup. Είτε ο αντίπαλός του θα είναι ο Ζέμοφορμ, είτε ο Ρέτζιο Εμίλια οι "κίτρινοι" διαθέτουν καλύτερο ρόστερ και έστω και δύσκολα θα περάσουν στον τελικό.

Εκεί θα γίνει "κατάληψη" της πόλης του Σαρλερουά από τα κίτρινα… καραβάνια και έτσι ο τελικός, ως διοργάνωση, θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία. Αυτή είναι μια πρόβλεψη και την καταθέτω, γιατί αυτή είναι η εκτίμησή μου. Όσον αφορά τον προχθεσινό αγώνα η επιστροφή του Κόρεϊ Μπρούερ ήταν ευεργετική για τον Άρη. Ο Αμερικανός κάνει πολλές δουλειές μέσα σε ένα παιχνίδι. Είναι ένα "εργαλείο" πολύτιμο στα χέρια κάθε προπονητή. Το κυριότερο από όλα είναι πως "δένουν" απόλυτα με τον Τέρελ Κασλ και από τα χέρια τους και το μυαλό τους εξαρτάται η ισορροπία της ομάδας.

Προχθές η περιφέρεια του Άρη ήταν η αιχμή το δόρατος ενώ πολύ σημαντική ήταν και η προσφορά του Γιώργου Σιγάλα, όταν ο Άρης πήγε ξαφνικά να χάσει το καθαρό του μυαλό.

Συμπερασματικά, ο Άρης δεν θα είχε φθάσει στον άθλο του "Αστρομπάλ" αν δεν παρουσίαζε στο παρκέ μια εξαιρετική άμυνα και παράλληλα δεν είχε εξαιρετικό στήσιμο σαν ομάδα και μεγάλη ισορροπία και υπομονή στην επίθεση. Είχε τελικά εικόνα ομάδας.