Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( οι νέοι παίκτες είναι το μέλλον :: 22/1/2006 18:09:20) 

Οι νέοι παίκτες είναι το μέλλον

Αρκετές ημέρες μετά το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, η σκόνη έχει καταλαγιάσει, οπότε μπορούμε να δούμε πιο καθαρά το τοπίο που έχει διαμορφωθεί. Ακούμε για τη Σούπερ λίγκα, την Προ λίγκα και όλα αυτά τα θεσμικά όργανα με τα οποία αρκετοί σκοπεύουν να αντικαταστήσουν την ΕΠΑΕ. Άραγε το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι έτοιμο για μια τέτοια κίνηση;

ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ότι πρώτα πρέπει να λυθούν κάποια ζητήματα, που ακόμη και σήμερα δυναμιτίζουν το κλίμα. Έχω την αίσθηση ότι οι "μεγάλοι" του ποδοσφαίρου μας, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μια νέα κίνηση, αλλά δεν φρόντισαν να τα βρουν μεταξύ τους στα βασικά…

ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ, όμως με κάτι πιο αισιόδοξο. Βλέπω ότι ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ ακολουθεί μία μέθοδο, την οποία πολλές φορές έχω χαρακτηρίσει 'μονόδρομο' προκειμένου μια ομάδα να χτίσει βάσεις και να πρωταγωνιστήσει. Βλέπω, λοιπόν, ότι επενδύει σε νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και ότι συνεχώς ρίχνει τον μέσο όρο ηλικίας του έμψυχου δυναμικού του. Παίρνει νεαρούς παίκτες, απ' όλη την Ελλάδα και μάλιστα τους χρησιμοποιεί άμεσα. Το ίδιο έχει κάνει σε ένα μεγάλο ποσοστό και ο Παναθηναϊκός.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, δεν είναι δυνατόν να φανούν αμέσως, αφού κάθε ανανέωση έχει κόστος σε αγωνιστικό επίπεδο. Όμως το γεγονός της ανάδειξης νέων ταλέντων, είναι καλό για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για παιδιά, που μεγάλωσαν με τον θρίαμβο της Εθνικής ομάδας στο Euro της Πορτογαλίας και έχουν κίνητρα σημαντικά τόσο για να διακριθούν ατομικά, όσο και για να βοηθήσουν την ομάδα τους.

ΝΟΜΙΖΩ ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι φίλαθλοι πρέπει να κάνουν υπομονή, να δείχνουν εμπιστοσύνη στους νέους παίκτες και τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν. Όπως και να έχει, είναι καλύτερο για μια ομάδα να επενδύει σε νέους ταλαντούχους Έλληνες παρά σε μετρίου ποιότητας ξένους παίκτες, οι οποίοι είναι περαστικοί από τη χώρα μας και ελάχιστα βοηθούν. Και οι σύλλογοι θα κερδίσουν από αυτή τη μέθοδο και η Εθνική ομάδα.