Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( το παρελθον και το μελλον του γιωργου ορφανου στη θεση του υφυπουργου αθλητισμου :: 17/2/2006 21:37:07) 

Το πρώτο δείγμα γραφής ήταν θετικό. Ο Γιώργος Ορφανός όμως έχει πολλά ακόμη να κάνει σε υποδομές, στην αξιοπιστία των πρωταθλημάτων και στην πάταξη της βίας.

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Πρωταθλητής… πρώτου γύρου

Απολογισμός. Δύο χρόνια θητείας στο υφυπουργείο Αθλητισμού κλείνει ο Γιώργος Ορφανός. Χρόνος αρκετός για να αξιολογήσει κανείς το έργο και την προσφορά του μοναδικού Θεσσαλονικιού στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Των ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΧΑΛΑ

Όταν το Μάρτιο του 2004 αναλάμβανε το υφυπουργείο ο Γιώργος Ορφανός γνώριζε, ότι η αναβάθμιση του αθλητισμού δεν ήταν διαδικασία ρουτίνας. Και φυσικά, οι τομές που έπρεπε να ξεκινήσουν, για να διαπιστώσει ο φίλαθλος ότι επιτέλους κάτι αλλάζει στον ελληνικό αθλητισμό. Στα δύο χρόνια διακυβέρνησης περισσότερα θετικά και λιγότερα αρνητικά κατέγραψε η πορεία του. Και δεν είναι τυχαίο, πως μετά τον ανασχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός ανανέωσε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. Ο ίδιος καλείται να αποδείξει πως είναι αντάξιος της εμπιστοσύνης. Και έχει τόσα πολλά ακόμη να κάνει σε υποδομές, αθλητικούς χώρους, στην αξιοπιστία των πρωταθλημάτων, στην πάταξη της βίας.

Η ΕΠΙΤΥΧΗΣ διοργάνωση της Ολυμπιάδας λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο στοίχημα. Και το κέρδισε χάρη στη βοήθεια όλων των συναρμόδιων υπουργείων, ομοσπονδιών, αθλητικών φορέων και του άρτια καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Τα μετά Ολυμπιάδας αθλητικά έργα που ξεκίνησαν για την περιφέρεια και όσα πρόκειται να γίνουν(;) συγκαταλέγονται στα θετικά του κυβερνητικού του έργου. Στο θέμα της οικονομικής εξυγίανσης, ήδη αρκετές ομάδες απολαμβάνουν τα προνόμια των ρυθμίσεων του κ. Ορφανού, αλλά όπως έχει ξεκαθαρίσει δεν υπάρχει περίπτωση ποσοστού από το στοίχημα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ανάσες από τον κρατικό κορβανά δόθηκαν αρκετές σε ομάδες και σωματεία με πρωτοβουλίες του υφυπουργού. Το γήπεδο του Ηρακλή με την παραχώρηση της έκτασης που ανήκε στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας αποτελεί ένα ακόμη θετικό βήμα, όπως και οι προσπάθειες που γίνονται στην πάταξη των κρουσμάτων βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα. Ακόμη, οι επιχορηγήσεις στις ομοσπονδίες εξαιρουμένης της ΕΠΟ, με την οποία οι σχέσεις του υφυπουργού δεν εξομαλύνθηκαν, καταβάλλονται κανονικά στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.