Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( όταν η ιστορία δεν διδάσκει :: 18/1/2006 22:28:05) 

Όταν η ιστορία δεν διδάσκει

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Αυτά που γίνονται φέτος στον ΠΑΟΚ, ειδικά τις τελευταίες μέρες, δεν έχουν ξαναγίνει ΠΟΥΘΕΝΑ ταυτόχρονα! Ούτε καν στην ΑΕΚ της εποχής Μπάγεβιτς - Ψωμιάδη. Εκεί τότε, την είχαν βγάλει "καθαρή" οι ποδοσφαιριστές. Εδώ την πληρώνουν και αυτοί. Η κόντρα (που αγγίζει τα όρια του μίσους) της πλειοψηφίας των οργανωμένων οπαδών με τη διοίκηση και ειδικότερα με τον Γιάννη Γούμενο, είναι δεδομένη. Ένα μέρος των οργανωμένων, δεν αφήνει τους παίκτες έξω απ' αυτή την κόντρα, όπως άλλωστε και τον Κωστίκο. Με λίγα λόγια, κατηγορούνται όλοι.

Τα συμβάντα της Κυριακής ήταν η κορυφή του παγόβουνου και ο Σαλπιγγίδης δεν αντέδρασε (σωστά ή λάθος είναι άλλη ιστορία) απλώς γιατί κάποιοι τον έβρισαν. Όταν οι παίκτες μπαίνουν στο γήπεδο και βλέπουν αγριεμένα πρόσωπα, ακούν τη μουρμούρα και τα συνθήματα για τη βαριά φανέλα στην πρώτη ευκαιρία, είναι λογικό κάποια στιγμή, κάποιος να αντιδράσει. Μ' αυτές τις συνθήκες, κανείς δεν μπορεί να παίξει μπάλα. Κι είναι προφανές, ότι αυτή η κίνηση του κατά τεκμήριο ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ παίκτη του ΠΑΟΚ την τελευταία τριετία, δεν είχε αποδέκτες όλους. Ο Σαλπιγγίδης δεν τα έβαλε "με τον κόσμο του ΠΑΟΚ". Τα έβαλε μ' αυτούς, που βγάζουν άρνηση για όλους και για όλα.

Η κόντρα με την ιδιοκτησία οδηγεί σήμερα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και ακραίες αντιδράσεις. Στον ΠΑΟΚ, όμως, δεν γίνονται μόνο άσχημα, γίνονται και καλά. Οι μικροί, για παράδειγμα, "μπαρουτοκαπνίζονται", σύντομα δεν θα είναι απλά ταλέντα, θα μπορεί να στηριχτεί κανείς πάνω τους. Και μ' αυτήν τη στείρα άρνηση που παρατηρείται, η εξέλιξη γίνεται δύσκολη. Κάποια στιγμή (κι αυτό είναι νομοτελειακό) ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει χέρια. Το θέμα είναι όταν συμβεί αυτό, να έχει και ομάδα. Και το ερώτημα είναι, αν στο βωμό μιας κόντρας, αξίζει να διαλυθούν τα πάντα. Τα όσα έγιναν τον τελευταίο χρόνο Μπατατούδη (με τις δέκα αγωνιστικές τιμωρίας) στοιχίζουν στον ΠΑΟΚ ακόμη, γιατί τον έστειλαν ένα χρόνο πίσω οικονομικά κι έκτοτε ο ΠΑΟΚ πληρώνει δυο ομάδες. Τη "φετινή" και την "περσινή". Στον ΠΑΟΚ, η ιστορία δεν διδάσκει.