Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( το κρασι με το συμβολικο ονομα και η παε αρης :: 15/1/2006 18:43:35) 

Ο Τάκης Ανδριάς, την εποχή της… "Παράγκας", βρισκόταν σε διαμάχη με τον Βασίλη Γκαγκάτση.

ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ

"Παράγκα" με παρελθόν

Πολύς λόγος έγινε για το κρασί "Παράγκα του κυρ Γιάννη" που… διαφήμισε ανέξοδα ο Παναθηναϊκός με αφορμή τα δώρα της ΠΑΕ, τις αιχμές για τη διαιτησία και τις έμμεσες ή άμεσες διαμαρτυρίες ενόψει του ντέρμπι "χωρίς αύριο" με τον Ολυμπιακό.

Είμαστε σχεδόν πεπεισμένοι, ότι ο Γιάννης Μπουτάρης και -κυρίως- οι υπεύθυνοι προώθησης και προβολής του εν λόγω… οινοπνευματώδους θα τρίβουν τα χέρια τους, με την "επιθετική" κι ανέξοδη καμπάνια που έγινε τις τελευταίες μέρες. Ανέλπιστο δώρο, πράγματι.

Το κρασί "Παράγκα" έχει, πάντως, "προϋπηρεσία" στο χώρο του ποδοσφαίρου και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει την εμφάνισή του, άσχετα αν δεν έκανε στο παρελθόν ανάλογη αίσθηση. Πιο συγκεκριμένα, η "Παράγκα" ήταν το δώρο δημοσίων σχέσεων κι ευχών για τη νέα χρονιά της ΠΑΕ Άρης το 2001, επί διοίκησης Γιάννη Ζαχουδάνη και Τάκη Ανδριά! Τότε οι άνθρωποι της "κίτρινης" ΠΑΕ είχαν διαλέξει το πρωτοεμφανιζόμενο (εκείνη τη χρονιά) κρασί ως κυρίως δώρο στα καλάθια που έστειλαν σε άλλες ΠΑΕ, συνεργάτες, προμηθευτές, αθλητές, δημοσιογράφους κ.α. Μάλιστα, ήταν η εποχή που η παραφιλολογία περί παράγκας στο χώρο του ποδοσφαίρου ήταν στο φόρτε της, οι συμβολισμοί παρέπεμπαν σε… χαριτωμένα σχόλια, αν και όλοι γνώριζαν το αυτονόητο, ότι ο "κυρ Γιάννης" της ΠΑΕ Άρης δεν θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του κυρίαρχου του παιχνιδιού στο παρασκήνιο. Επίσης, πρέπει να επισημανθεί, άσχετα με το κρασί και την όποια παραφιλολογία, ότι εκείνη την περίοδο κατά σύμπτωση, ο Ανδριάς, ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης, βρισκόταν σε κόντρα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση.

Όπως σημειώνεται, σε κάθε περίπτωση, όλοι όσοι δοκίμασαν ("γκουρμέ" ή όχι) το κρασί παραδέχτηκαν ότι ήταν εύγεστο κι έκανε καλό… κεφάλι. Μερικά χρόνια μετά έτυχε η "Παράγκα" να γίνει πρωτοσέλιδη, προκαλώντας πολλούς συνειρμούς και να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο χώρο του ποδοσφαίρου. Καλά κρασιά…

Γ.ΤΟΤΣ.