Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( οι στόχοι μας για το 2006 :: 22/1/2006 19:52:35) 

Οι στόχοι μας για το 2006

Του ΝΙΚΟΥ ΚΡΙΘΑΡΙΔΗ*

Το 2006 είναι μία σημαντική πολιτικά χρονιά για το ΠΑΣΟΚ και τη Θεσσαλονίκη. Ο πολιτικός μας φορέας μπροστά σε μία πραγματικότητα που διαμορφώνει η πολιτική της κυβέρνησης αλλά και η πρόδηλη ανεπάρκεια των τοπικών ηγητόρων αποκτά ένα πολυσύνθετο και βαρύ χρέος. Να εξέλθει τάχιστα από την εσωστρέφεια και να αντεπεξέλθει στις ανάγκες που η πραγματικότητα το καλεί.

Να σταθεί αλληλέγγυο στους πολίτες, που ανίσχυροι δέχονται την επίθεση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, να αποκαλύψει τον αντιαναπτυξιακό της χαρακτήρα και να καταγγείλει την ασυνέπεια προεκλογικών λόγων και έργων.

Να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του κοινωνικού κράτους, που με κόπο και θυσίες των πολιτών χτίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, απέναντι σε μία κυβέρνηση που προσπαθεί να απαξιώσει τα οφέλη και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του κράτους, για να ακυρώσει στη συνείδηση των πολιτών τη χρησιμότητα του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, της πρόνοιας και των κοινωνικών υπηρεσιών σε όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

Να επεξεργαστεί στην πορεία για τις δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές ένα ολοκληρωμένο μοντέλο ανάπτυξης για τη μητροπολιτική Θεσσαλονίκη και να διεκδικήσει τη διασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την ταχεία υλοποίησή του. Ένα τέτοιο σχέδιο οφείλουμε να επεξεργαστούμε και μάλιστα μέσα από διαφανείς διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης με συμμέτοχους τους πολίτες στη λήψη των αποφάσεων, που δεσμεύουν το μέλλον της πόλης και των ανθρώπων της.

Να δημιουργήσει με αίσθημα ευθύνης τους όρους για ένα πανδημοκρατικό προσκλητήριο όλων εκείνων που αγωνιούν για την πόλη και θέλουν την αλλαγή του θλιβερού συντηρητικού τοπίου στο δήμο και τη νομαρχία.

Για τα παραπάνω αξίζει να προσπαθήσουμε. Όλοι μαζί. Να προτάξουμε το εμείς από το εγώ. Να επιδείξουμε ανοιχτή αντίληψη στη σκέψη και εξωστρέφεια στη δράση μας. Να έχουμε σε κάθε στιγμή συνείδηση του μεγέθους μας αλλά και των ευθυνών μας απέναντι στην πόλη και τους συμπολίτες μας. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να γυρίσει και πάλι στους πολίτες. Να γυρίσει στο λαό.