Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( γιατί είναι λάθος να διαλέγεις αντιπάλους :: 18/1/2006 20:16:25) 

Γιατί είναι λάθος να διαλέγεις αντιπάλους

ΤΟΥ ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Κάποια στιγμή θα έχανε και ο Άρης του Ματζόν. Και έχασε σε ένα παιχνίδι που δεν καιγόταν για τη νίκη. Άρα αυτή η ήττα, επειδή είναι ανώδυνη δεν πρόκειται λογικά να επηρεάσει σε καμιά περίπτωση την καλή ψυχολογία των παικτών του. Η ουσία είναι μία. Ότι ο Άρης τερμάτισε πρώτος στον όμιλο και έτσι θα αντιμετωπίσει τον 4ο των άλλων τριών ομίλων. Ποιες είναι οι ομάδες αυτές; Λίγο πολύ γνωστές. Η Σαρλερουά, ο Πανιώνιος και η Ρόμα.

Αύριο το μεσημέρι ο Άρης θα γνωρίζει τον αντίπαλό του μετά από κλήρωση που θα γίνει ως γνωστόν στη Βαρκελόνη. Και αυτόματα άρχισαν οι προβλέψεις και τα σενάρια από φίλους και αντιπάλους. Άλλοι προτιμούν τη Σαρλερουά. Άλλοι πάλι τον Πανιώνιο και κανένας τη Ρόμα. Λες και η Ρόμα είναι αχτύπητη. Λάθος φιλοσοφία και τακτική. Όποια ομάδα και αν βγει από την κλήρωση ο Άρης, επειδή είναι ανώτερος (γι αυτό και βγήκε πρώτος στον όμιλό του) δεν θα έχει πρόβλημα. Άλλωστε, τα παιχνίδια είναι διπλά και ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο.

Τώρα όσον αφορά την εικόνα που παρουσίασε ο Άρης στο προχθεσινό παιχνίδι παρακολουθώντας το παιχνίδι από δορυφόρο διαπίστωσα ότι "οι κίτρινοι" δεν ήταν ούτε άσχημοι, ούτε καλοί. Φυσιολογική η αντίδραση των παικτών του μετά από τη μεγάλη κόπωση του ταξιδιού, μια και μεσολάβησε και ο αγώνας με τον Απόλλωνα Πάτρας και άρα δεν υπήρχε χρόνος για ξεκούραση. Υπήρχε όμως πολύ σημαντικό κέρδος από αυτόν τον αγώνα.

Μοιράσθηκε περισσότερο χρόνος στους αναπληρωματικούς και δόθηκε η ευκαιρία στον Ματζόν να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα για τις δυνατότητες των παικτών του μέσα σε μια καυτή έδρα. Το ευχάριστο είναι ότι ο Ασημακόπουλος δείχνει μετά την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Ματζόν να βρίσκει τον παλιό καλό εαυτό του (έπαιξε 25' και πέτυχε 10 πόντους).

Συμπέρασμα. Ο Άρης γενικά βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα το επιβεβαιώσει και στο καθοριστικό παιχνίδι με το Μαρούσι, γιατί τώρα παίζει καλύτερη άμυνα, πιο ελεύθερα στην επίθεση και έχει αλλαγμένη την ψυχολογία του. Απλά πράγματα δηλαδή, αλλά πολύ ουσιαστικά, για το άθλημα του μπάσκετ.