Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( επιστολη παε παοκ σε γερμανακο :: 30/1/2006 21:31:48) 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΑΚΟ

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν διαμαρτυρήθηκε μέχρι σήμερα για τις εις βάρος τις διαιτησίες, μολονότι οι ευκαιρίες που μας δόθηκαν ήταν ουκ ολίγες. Σεβόμαστε το δύσκολο έργο των διαιτητών, αλλά πλέον αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε αν σέβονται εκείνοι το δύσκολο έργο των δικών μας ποδοσφαιριστών.

Δεν θα σταθούμε στα λάθη στις δύσκολες φάσεις. Ίσως το επίπεδο της διαιτησίας μας να μην είναι εκείνο που θα επιτρέπει να υποδεικνύονται οφσάιντ σαν αυτό του δεύτερου γκολ του Ατρόμητου. Ίσως το επίπεδο των διαιτητών μας, να είναι εκείνο που τους οδηγεί να διακόπτουν το ρυθμό ενός παιχνιδιού με συνεχόμενα φάουλ, που γίνονται μόνο στη φαντασία τους.

Δεν μπορούμε όμως, παρά να αναρωτηθούμε, αν οι διαιτητές έχουν μαζί τους τις κόκκινες κάρτες, όταν παίζουν παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Το ίδιο θα πρέπει ακόμη να αναρωτιέται ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου κ. Ντάγκας, το ίδιο και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ κ. Τσιρίλο, το ίδιο ακόμη και αρκετοί ποδοσφαιριστές που υπέπεσαν σε ανατροπές-ορισμούς της αποβολής κι όμως συνέχισαν το παιχνίδι εναντίον του ΠΑΟΚ. Είμαστε βέβαιοι, πως από επαγγελματική ευσυνειδησία, ο κ. Ντάγκας θα έβγαινε μόνος του από το γήπεδο χθες, αν το παιχνίδι παιζόταν χωρίς διαιτητή σε μια αλάνα…

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε πια αυτήν την κατάσταση. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένη να διαφυλάξει τα συμφέροντά της. Θα είμαστε ανεκτικοί όσο τα λάθη περιορίζονται στη λογική, αλλά δεν θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε να μαθαίνουν οι διαιτητές τους κανόνες μέσα από τα λάθη τους σε παιχνίδια μας. Απαιτούμε να διευθύνουν τα παιχνίδια της ομάδας μας διαιτητές που ξέρουν τουλάχιστον τα βασικά, που σέβονται την ιστορία μας και που εκτιμούν το γεγονός ότι είμαστε από τις πιο πειθαρχημένες ομάδες απέναντι στις αποφάσεις τους.

Δεν ζητούμε να τιμωρηθεί απλά ο κ. Βασιλείου. Αυτό θα ήταν αυτονόητο. Σας ζητούμε να αναλάβετε πρωτοβουλίες που θα απαλλάξουν τους διαιτητές μας από την ανασφάλεια που τους χαρακτηρίζει και να τους υποστηρίξετε προκειμένου να είναι τολμηροί και δίκαιοι στις αποφάσεις τους".