Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( το μεγάλο λάθος του καλοκαιριού :: 30/1/2006 20:53:43) 

Το μεγάλο λάθος του καλοκαιριού

γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΡΙΔΗΣ

Κεφάλαιο Ευρωλίγκα. Μεγάλη πληγή για τις ομάδες της πόλης. Ο ΠΑΟΚ την "πλήρωσε" παρότι ήταν ιδρυτικό μέλος και πήρε την κατιούσα επί διοίκησης Μπατατούδη. Ο Ηρακλής καταδίκασε τον εαυτό του όταν "αυτοαποκλείστηκε" από τη διοργάνωση λόγω οικονομικών προβλημάτων πριν από έξι χρόνια. Ο Άρης έκανε το λάθος το περασμένο καλοκαίρι. Αντί να διατηρήσει την ίδια ομάδα και να την ενισχύσει, έκανε ακριβώς το αντίθετο. Η ποιότητα και το υλικό της ομάδας είναι σαφώς υποδεέστερα, σε σύγκριση με τα περσινά δεδομένα. Η διοίκηση του Άρη δεν προέβλεψε σωστά το καλοκαίρι. Η ομάδα είχε αποκλειστεί από μια καλύτερη ομάδα, την ΑΕΚ και υπήρχε απογοήτευση. Λογικό αυτό, όχι όμως σε σημείο να αλλάξει κατά 50% μια ομάδα που έπαιζε πολύ καλό μπάσκετ και σύμφωνα με την πλειοψηφία των απόψεων φέτος θα έβγαινε "περπατώντας" μέσα στην πρώτη τριάδα. Στον Άρη δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους τις εξαγγελίες της ULEB για τις αλλαγές στην Ευρωλίγκα. Δεν υπολόγισαν και δεν προγραμμάτισαν σωστά την κατάσταση. Μέχρι πέρσι υπήρχαν δυο εγγυημένα τριετή συμβόλαια, τα οποία είχαν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Το "ελεύθερο", μονοετές συμβόλαιο έπαιρνε η ομάδα με την καλύτερη βαθμολογική θέση, άρα ο Άρης είχε να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, που ως "μόνιμος" πρωταθλητής κέρδιζε την συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα.

Φέτος όμως δεν ίσχυσε αυτό. Τα τριετή συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι και από την επόμενη περίοδο, ο Παναθηναϊκός δικαιωματικά πήρε το ένα εγγυημένο τριετές συμβόλαιο και το άλλο έχει "καπαρώσει" ο Ολυμπιακός, επίσης δικαιωματικά, γιατί Αγγελόπουλος - Κόκκαλης επένδυσαν και ο κόσμος επέστρεψε στο ΣΕΦ.

Το τρίτο εισιτήριο; Θα βγει από τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Άρης είχε να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ που "έριξε" τον προϋπολογισμό της και το Μαρούσι που ήρθε σε ρήξη με την ULEB και πήγε στο FIBA EuroCup.

Αντί η διοίκηση να ενισχύσει την ομάδα με μικρές διορθωτικές κινήσεις σε αγωνιστικό επίπεδο, ξεκίνησε μια άλλη "διαδικασία" με χαμηλό προϋπολογισμό και ομάδα με περιορισμένες δυνατότητες. Τώρα που έχει αντιληφθεί "τι έχασε" το καλοκαίρι, τρέχει και δεν φτάνει, ενώ έχει προστεθεί στους αντιπάλους και ο Πανελλήνιος… Μακάρι για την ομάδα και την πόλη να μπορέσουν οι τωρινές διαπραγματεύσεις να φέρουν αποτέλεσμα.