Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( με αισιοδοξία και διεκδίκηση :: 8/1/2006 18:22:37) 

Με αισιοδοξία και διεκδίκηση

Οι γιορτές τελείωσαν. Μια αισιόδοξη νότα, που επιβάλλεται από το πνεύμα των ημερών, καλό είναι να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Αισιοδοξία με γνώση, αλλά και διάθεση διεκδίκησης χρειάζεται στις μέρες μας. Τα μεγάλα και μικρά προβλήματα μπορούν να βρουν το δρόμο της λύσης και της δικαίωσης, αν τη γκρίνια και τη μιζέρια διαδεχθούν η διάθεση για συνεργασία, η αλληλεγγύη των φορέων, η δυνατή αντίληψη ότι η αθλητική Θεσσαλονίκη έχει πολλά θέματα να αντιμετωπίσει και η επιτυχής υλοποίησή τους εξαρτάται, από το αν είμαστε όλοι μαζί, ανεξάρτητα από το χώρο που ανήκει ο καθένας.

ΠΕΡΑΝ του σχεδιασμού της Πολιτείας, στο θέμα των υποδομών, τη χρονιά αυτή απαιτείται άμεση λύση πριν από την εκπνοή του 2006 σε τέσσερα χρονίζοντα θέματα. Το γήπεδο του Ηρακλή, το γήπεδο ρίψεων που πρέπει να επανέλθει στον φυσικό του χώρο, εντός του Καυταντζογλείου δηλαδή, το ''ξεμπλοκάρισμα'' του κλειστού σταδίου της Πολίχνης και η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων στη Μίκρα. Έργα που θα δώσουν μια απαραίτητη ώθηση στον αθλητισμό της πόλης.

ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ επίπεδο η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλη χρονιά σαν την περσινή. Η διοικητική ανάσταση του Ηρακλή, η επάνοδος του Άρη στη μεγάλη κατηγορία, και η αγωνιστική άνοδος των ομάδων της πόλης σ' όλα τα τμήματα είναι θέματα που πρέπει να απασχολήσουν τους φορείς της πόλης. Και στο μπάσκετ, επιτέλους, ο ρόλος που αρμόζει στις ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι πρωταγωνιστικός και δεν λογίζονται ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής στη βαθμολογική θέση που βρίσκονται σήμερα.

ΚΡΑΤΩ, λοιπόν, την πρόταση γνωστού αθλητικού συντάκτη στον ''αέρα'', κατά τη διάρκεια μιας «ζωντανής» ραδιοφωνικής συνέντευξης, να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο φόρουμ διαλόγου με τους φορείς της πόλης για όλα τα θέματα. Το μουσείο Αθλητισμού στη διάθεσή σας. Εν αναμονή, λοιπόν. Καλή σας χρονιά