Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Έρευνα

( κεράσια στο... διαδίκτυο :: 14/3/2006 22:11:02) 

Οι παραγωγοί της Ροδόπης αναδεικνύουν τα προϊότνα τους μέσω της διεύθυνσης www.kerasi.gr

Κεράσια στο… Διαδίκτυο

Ακόμη και στο Διαδίκτυο είναι αποφασισμένοι να πουλούν την παραγωγή τους οι κερασοπαραγωγοί της Ροδόπης. Με στόχο την ανάδειξη, την προώθηση και την αξιοποίηση της παραγωγής κερασιού στο δήμο Σώστη, πραγματοποιούν ακόμη και έρευνα αγοράς για τις προτιμήσεις των καταναλωτών, για τις συνήθειες τους, αλλά και για τις ποσότητες που καταναλώνονται στη Ροδόπη.

Στη διεύθυνση www.kerasi.gr οι καταναλωτές υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να πληροφορηθούν για το μοναδικής ποιότητας τραγανό κεράσι που παράγεται στα κερασοχώρια της Ροδόπης και να επιλέξουν τον παραγωγό της προτίμησής τους.

Ναι στα κεράσια λέει το 93%

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το 93% των καταναλωτών αγοράζει κεράσια. Όλοι οι καταναλωτές προτιμούν ελληνικά κεράσια και περισσότερο τα τοπικά, διότι θέλουν να βοηθήσουν τους ντόπιους παραγωγούς. Επίσης, φαίνεται ότι προτιμούν να τρώνε νωπά τα κεράσια και ως γλύκισμα, αλλά και ως γαρνιτούρα σε τούρτες κι άλλα γλυκά. Μόνο ένα 25% τα προτιμά σε φυσικό χυμό. Το 60% των καταναλωτών τρώει κεράσια τέσσερις έως επτά ημέρες την εβδομάδα και οι περισσότεροι από δέκα έως είκοσι κεράσια τη φορά. Οι περισσότεροι, επίσης, τρώνε τα κεράσια σπίτι τους, συνήθως το απόγευμα, προτιμούν σε ποσοστό άνω του 80% τα κεράσια μεγάλου μεγέθους, τα γλυκά και τραγανά. Το 90% των καταναλωτών αγοράζει κεράσια από μία έως τρεις φορές την εβδομάδα και ξοδεύει γι' αυτό από 3 έως 10 ευρώ.

Στη Ροδόπη καλλιεργούνται 3.500 στρέμματα και συνολικά 90.500 δένδρα, εκ των οποίων το 90% στο δήμο Σώστη. Οι αγρότες της Ροδόπης δηλώνουν αποφασισμένοι να προωθήσουν το κεράσι δημιουργώντας υποδομές διαλογής και τυποποίησης, καθώς και συντήρησης, με στόχο το κεράσι να γίνει και εξαγώγιμο προϊόν.

ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ