Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Έρευνα

( οι βρετανοί τις... τρώνε από τις γυναίκες τους ) 

Οι Βρετανοί τις… τρώνε από τις γυναίκες τους

Ιδιαίτερα δυναμικές παρουσιάζονται οι Βρετανίδες, αφού το ποσοστό των Βρετανών που ξυλοκοπούνται από τις γυναίκες τους είναι αντίστοιχο με εκείνο των γυναικών που κακοποιούνται από τους άνδρες τους. Η διαφορά στα στοιχεία είναι ποιοτική, καθώς οι άνδρες δεν τρομοκρατούνται τόσο από τις επιθέσεις των συζύγων τους, και τα τραύματά τους είναι μικρότερης σημασίας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες.

Συγκεκριμένα, προκύπτει ότι το 4,2%, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, δηλώνουν ότι έχουν υποστεί επιθέσεις από τους συντρόφους τους μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες. Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά αυξημένο από τα αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών.

Παρ' όλα αυτά, η ποιοτική ανάλυση των στατιστικών στοιχείων αποκαλύπτει ότι το 60% αυτών των γυναικών πραγματικά είχαν κατατρομοκρατηθεί από την επίθεση του συντρόφου τους, έναντι ποσοστού μόλις 5% των ανδρών. Επίσης, το 45% των γυναικών τραυματίστηκαν από την επίθεση, αντί ποσοστού 31% για τους άνδρες.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, κάθε εβδομάδα δύο γυναίκες δολοφονούνται από τον νυν ή τον πρώην σύντροφό τους, ενώ θύματα των κακοποιήσεων πέφτουν συνήθως άτομα κάτω των 25 ετών. Το 13% των γυναικών και το 9% των ανδρών αυτής της ηλικιακής ομάδος δηλώνουν πως έχουν υποστεί επίθεση.