Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( παίζει και μπάλα :: 10/3/2006 20:28:55) 

Παίζει και μπάλα

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα το απόγευμα στην (άδεια λόγω τιμωρίας) Τούμπα τον Παναθηναϊκό, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ακόμη και την ώρα έναρξης του αγώνα! Ένα από τα τρία μεγάλα ντέρμπι της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη σχεδόν κανείς δεν ασχολείται μαζί του. Ποδόσφαιρο, είναι η μπάλα που κυλάει στο χόρτο, αλλά τον τελευταίο καιρό, αυτό το έχουμε όλοι μας (σχεδόν) ξεχάσει κι ίσως θα πρέπει να ανατρέξει κανείς στην τελευταία χρονιά του Θωμά Βουλινού στον ΠΑΟΚ για να ξανασυναντήσει τέτοιες καταστάσεις.

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον τα επεισόδια του αγώνα με τον Ολυμπιακό και οι φημολογίες περί αλλαγής στο ιδιοκτησιακό. Μετά τον αγώνα με τον Ιωνικό, στο επίκεντρο βρέθηκε για μία μέρα η διαιτησία και μετά πάλι το ιδιοκτησιακό, ο Γλου, οι κόντρες, οι αφορισμοί, η εσωστρέφεια. Ο ΠΑΟΚ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑ, αλλά δεν ασχολείται κανείς μ' αυτό. Η ομάδα προσπαθεί να δώσει τη μάχη της για να διατηρήσει τουλάχιστον τα κεκτημένα της, την ευρωπαϊκή συμμετοχή, αλλά δεν φαίνεται να συγκινεί κανέναν.

Ώρες - ώρες, ο ΠΑΟΚ θυμίζει τρελάδικο. Η εικόνα που εμφανίζει είναι πολύ άσχημη και σίγουρα δεν είναι καθόλου ελκυστική για οποιονδήποτε θα ήθελε να ασχοληθεί μ' αυτήν την ομάδα. Κι επειδή φημολογούνται πάλι διάφορα, η συνεχιζόμενη απαξίωση της ομάδας αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, για να γίνει κάποια στιγμή αυτό που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων του ΠΑΟΚ. Ακόμη κι αυτοί που δεν αισθάνονται ικανοποίηση, κάθε φορά που δεν κερδίζει η ομάδα τους.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει χέρια και να περάσει σε κάποιον ή κάποιους, που ενδεχομένως θα μπορούν να τον οδηγήσουν, εκεί που τον ονειρεύονται οι φίλοι του. Προϋπόθεση για να αλλάξει χέρια, όμως, δεν είναι πρώτα να διαλυθεί και να αποσυντεθεί…

Γ. Κ.