Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( τα χρήματα δεν κάνουν τη διαφορά :: 15/3/2006 21:46:18) 

Τα χρήματα δεν κάνουν τη διαφορά

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΡΙΔΗ

Αρκετές φορές έχει "συλληφθεί" ο Θανάσης Γιαννακόπουλος να δηλώνει πως "εμείς έχουμε βάλει τόσα εκατομμύρια ευρώ και πρέπει να μας σέβονται…". Δήλωση, αν μη τι άλλο αλαζονική και σε καμιά περίπτωση σοβαρή ,για έναν τόσο μεγάλο παράγοντα του ελληνικού μπάσκετ. Υπάρχει η άποψη πως επειδή ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο προϋπολογισμό, τον μεγαλύτερο -με διαφορά- στην Ελλάδα και έναν εκ των μεγαλύτερων στην Ευρωλίγκα, θα πρέπει να τυγχάνει μεγαλύτερης προστασίας ή να είναι περισσότερο σεβαστός από άλλες ομάδες. Επίσης, επικρατεί η άποψη ότι επειδή ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο προϋπολογισμό, πρέπει "σώνει και καλά" να σαρώσει τα πάντα και να κερδίσει όλους τους τίτλους. Μέγα λάθος!

Αποδεικνύεται στην πράξη αυτό. Ο Ολυμπιακός με 20ηδες και δυο, τρεις έμπειρους παίκτες κατάφερε να περάσει στους "οκτώ" της Ευρωλίγκας, να συζητιέται σε όλη την Ευρώπη, την ώρα που ο Παναθηναϊκός παλεύει με τις πιθανότητες, τις διαφορές και τους συνδυασμούς για να μπει από το… παράθυρο στην προημιτελική φάση.

Είναι ένα τρανό παράδειγμα πως τα χρήματα δεν κάνουν τη διαφορά, αλλά η "μαγιά" της ομάδας, ο συνδυασμός πολλών παραγόντων φέρνει την επιτυχία.

Το τι έχει πάθει φέτος ο Παναθηναϊκός (ακόμα και αν τελικά περάσει στους "οκτώ") είναι παράδειγμα προς αποφυγή για το μέλλον προς κάθε ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Πιο συγκεκριμένα; Αν ο Άρης κερδίσει τελικά το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα, θα πρέπει να έχουν οι άνθρωποι του να καταρτίσουν προϋπολογισμό που θα τον "αντέχει" η ομάδα. Δεν πρέπει να γίνουν κινήσεις εντυπωσιασμού, για το "θεαθήναι" ή για τον κόσμο. Οι φίλαθλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ευρωλίγκα δεν είναι πανάκεια για την καταξίωση της ομάδας και επίσης οφείλουν να έχουν στο μυαλό τους πως μπορεί να αποτελέσει επικίνδυνο "μπούμερανγκ" αν δεν υπάρξει σωστή διαχείριση της κατάστασης. Και σε αυτό το κομμάτι έχουν και αυτοί (οι φίλαθλοι) μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Βέβαια όλα αυτά ΑΝ η ομάδα παίξει τελικά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση…