Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( οσο καθυστερούν οι σωτήρες :: 15/3/2006 19:50:09) 

Οσο καθυστερούν οι σωτήρες

ΠΕΡΙ στοιχημάτων χθες ο λόγος. Αναφερθήκαμε, μεταξύ άλλων, και στη μεγάλη πρόκληση του Άρη "για επιστροφή στη ζωή". Οφείλουμε σήμερα να επεκταθούμε λίγο περισσότερο. Αγωνιστικά αυτό διαβάζεται και μεταφράζεται πολύ απλά ως την εύλογη επιστροφή της ομάδας στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Α' εθνικής.

ΕΙΝΑΙ το πρώτο κι αναγκαίο βήμα για τον ιστορικό σύλλογο. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα αποτελέσει την καταστροφή. Δεν αρκεί, όμως, από μόνο του το εισιτήριο της επιστροφής για να εξασφαλίσει προοπτική και συνέχεια. Τα πρόσφατα παραδείγματα συνυπογράφουν την ανάγκη για βήματα μπροστά. Μελετημένα από τώρα. Γι' αυτό είδαμε με καλό μάτι, μερικές από τις πρωτοβουλίες που προετοιμάζουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ, ώστε να εξασφαλιστεί "η επιστροφή στο μέλλον", όπως σχολίαζε εύστοχα η "Μ Sports" στο χθεσινό της φύλλο.

ΧΩΡΙΣ αυτές, λογικά, θα έχουμε μια από τα ίδια. Και ίσως και χειρότερα. Μονόδρομος για να υπάρχει οικοδόμημα με προϋποθέσεις στήριξης, αποτελεί η ανάπτυξη του μάρκετινγκ σε υψηλό βαθμό. Πώς αλλιώς μπορούν να προσελκυσθούν έσοδα, "οικονομικό οξυγόνο"; Οι… σωτήρες τελευταία δεν περνούν από το Χαριλάου.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, απαιτείται η αξιοποίηση της δεξαμενής που λέγεται λέσχη (άσχετα με τα όσα καλά ή άσχημα έχουν ειπωθεί για τον σκοπό και τη δυναμική της), προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της οικονομικής αυτάρκειας. Ο κόσμος όμως, θέλει και να δει κάτι πρώτα για να πεισθεί. Επίσης, σημαντικό σημείο αποτελεί η εκμετάλλευση του γηπέδου Χαριλάου, όποτε κι αν γίνει, που ΠΡΕΠΕΙ κάποτε να γίνει, με την ολοκλήρωση των έργων.

ΑΥΤΑ λέει η θεωρία. Όπως λέει, επίσης, ότι ο Αρης θα συνεχίζει να περιμένει λύσεις σωτηρίας από γνωστούς ή άγνωστους επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν να εμπλακούν, αλλά δεν τους αφήνουν… Όσο για την πράξη; Παραμένει μια ομάδα που παλεύει για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας που χάθηκε για τους λίγο- πολύ γνωστούς λόγους, με μοναδικό στήριγμα τον κόσμο της.