Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Κύριε Ματζόν, νίκες όπως αυτή κατά του ΠΑΟΚ πώς κερδίζονται; Με την τακτική ή με το πάθος και την καρδιά των παικτών, με την ψυχολογία;

Θέλω να πω καταρχήν, ότι όλοι ήταν εξαιρετικοί χθες (σ.σ. προχθές). Ποτέ δεν μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα χωρίς τακτικές. Σαφώς και είχαμε μια συγκεκριμένη στρατηγική στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και αυτή προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε όσο το δυνατόν πιο τέλεια μέσα στο γήπεδο. Σαφώς, από εκεί και πέρα, σημαντικό ρόλο παίζει η καρδιά των παικτών και αυτή φάνηκε ότι υπάρχει σε όλους.

Από την ημέρα που έχετε αναλάβει την ομάδα, οι παίκτες είναι εμφανώς ανεβασμένοι ψυχολογικά. Όλοι λένε, ότι σε σας αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο γι' αυτό. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Πιστεύω, ότι ένα από τα καλύτερα πράγματα που συμβαίνουν στην ομάδα, από τότε που ήρθα, είναι ότι έχουμε βάλει τις βάσεις για να παίζουμε καλή άμυνα. Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο αλλαγής. Παίζουμε πολύ καλή άμυνα, δεχόμαστε αρκετούς πόντους λιγότερους σε σχέση με την αρχή της χρονιάς και αυτό είναι για μένα το κλειδί για την καλή παρουσία μας.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να ελπίζει και στους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο. Είναι κάτι που επίσης περνάει στα θετικά για σας, γιατί εσείς τους δώσατε χρόνο…

Το θέμα είναι ότι όλοι δουλεύουν μαζί και δουλεύουν σκληρά. Στόχος είναι να βελτιώνονται και νομίζω ότι αυτό το έχουν πετύχει σε μεγάλο βαθμό. Χρειάζεται κι άλλη προσπάθεια, αν θέλουμε να γίνει ο Άρης μια ομάδα νικήτρια, που θα έχει αυτόν τον "αέρα".

Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αυτού του Άρη; Μπορούμε να δούμε την ομάδα να παίζει ακόμα καλύτερα στο άμεσο μέλλον;

Βεβαίως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, όσο οι παίκτες δουλεύουν όπως δουλεύουν. Σίγουρα, θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα όταν επιστρέψουν όλοι οι τραυματίες. Αυτό περιμένω για να μπορέσουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι σαν ομάδα.

Μιλήσατε για τους τραυματίες. Η ομάδα κέρδισε πέντε από τα έξι παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε με σημαντικές απουσίες. Το περιμένατε;

Είναι μεγάλο επίτευγμα αυτό και αξίζουν μπράβο στα παιδιά που έπαιξαν. Μέσα στην καρδιά μου πίστευα και ήθελα να κάναμε έξι νίκες, όμως και οι πέντε νίκες είναι πολύ σημαντικός αριθμός. Μας έτυχαν πολλά στραβά, αλλά αντέξαμε. Τα παιδιά άντεξαν. Μιλώντας ρεαλιστικά και βάσει λογικής, θα έλεγα ότι ήταν απίθανο να κάνουμε πέντε νίκες. Κι όμως, τα παιδιά τα κατάφεραν. Ήταν ένα σημαντικό τεστ.

Σημαντικό τεστ για τη συνέχεια των υποχρεώσεων;

Ακριβώς. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα και όλοι να είναι έτοιμοι. Παραδείγματος χάρη, για τους αγώνες με την Βιλερμπάν δεν είμαστε έτοιμοι. Αν η σειρά γινόταν κατά μια βδομάδα αργότερα θα ήταν τέλεια, όμως και πάλι θα παλέψουμε.