Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σχόλιο

( η θεσσαλονίκη "κερνάει" εντυπώσεις :: 21/3/2006 21:15:02) 

Η Θεσσαλονίκη "κερνάει" εντυπώσεις

ΓΡΑΦΕΙ Η ΦΑΝΗ ΣΟΒΙΤΣΛΗ

Επικοινωνιακό τρικ, θεατρινισμός ενός "άτακτου", πλην όμως αγαπητού, παιδιού του κυβερνώντος κόμματος ή αληθινή αγανάκτηση; Είναι ορισμένα μόνο από τα ερωτηματικά που μπορεί να θέσει κανείς με αφορμή την απόφαση του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη να κλείσει σήμερα συμβολικά τις υπηρεσίες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Και αυτό γιατί η απόφασή του αυτή εξαγγέλθηκε επανειλημμένα κατά το παρελθόν, αλλά δεν υλοποιήθηκε. Ίσως γιατί πίστευε ότι οι απειλές του… θα περάσουν στην κυβέρνηση και η παραγκωνισμένη Θεσσαλονίκη θα πάρει αυτό που δικαιούται. Κονδύλια για σχολεία και αναγκαίες υποδομές στην πόλη και στην περιφέρεια του νομού. Το αυτί της κυβέρνησης όμως δεν φαίνεται να ιδρώνει με τέτοια τεχνάσματα και ας προέρχονται από ένα αγαπητό, κατά γενική ομολογία, παιδί της. Το χειρότερο όμως για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη είναι ότι στην προσπάθειά του αυτή είναι μόνος.

Οι εργαζόμενοι πάνε κόντρα στην απόφασή του και προσέρχονται κανονικά στη δουλειά τους. Το αντίπαλον δέος, ο δήμος Θεσσαλονίκης ξήλωσε τα πανό που ανήγγειλαν το κλείσιμο της νομαρχίας και η τοπική ηγεσία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη άφησε τη… σιωπή της να δώσει την απάντηση στις ενέργειες Ψωμιάδη.

Αυτός όμως συνεχίζει να τα βάζει με όλους και με όλα. Με τους "πρίγκιπες" υπουργούς και τους διορισμένους. Μήπως όμως θα πρέπει επιτέλους να τα βάλει με τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας και να σταματήσει να θεωρεί ότι είναι η μοναδική ελπίδα για τη Θεσσαλονίκη;

Μήπως είναι καιρός να σπάσει τα αυγά για την "ομελέτα";

Τα περιθώρια εξάλλου, όπως έχει πει κατ' επανάληψη ο νομάρχης, έχουν εξαντληθεί και από το νομό σταμάτησαν να περνάνε τα "τρένα", ακόμα και αυτά που θα μετέφεραν την ελπίδα για τη Θεσσαλονίκη.