Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Σχόλιο

( η περίπτωση μεϊμαράκη :: 16/2/2006 21:48:28) 

Η περίπτωση Μεϊμαράκη

Από τον απόηχο του ανασχηματισμού επιβεβαιώνονται οι επισημάνσεις της "Μακεδονίας" για τον αθηναϊκό χαρακτήρα του

Πολλώ δε μάλλον όταν, όπως λέγεται, ο ίδιος έχει επιλέξει να δώσει ένα πολιτικό και διπλωματικό στίγμα από τη θέση του πολιτικού προϊσταμένου των Ενόπλων Δυνάμεων, την οποία κατέλαβε όντας προηγουμένως γραμματέας του κόμματος. Αλλά και η νέα υπουργός Εξωτερικών διαθέτει αίγλη εκτός συνόρων, η οποία κατέστη εμφανής από τον τρόπο με τον οποίο καλύφθηκε δημοσιογραφικά η ανάληψη εκ μέρους της του σχετικού χαρτοφυλακίου αλλά και από την υποδοχή που έτυχε στο Βερολίνο από τη Γερμανό καγκελάριο. Οι δύο κορυφαίοι υπουργοί θέλουμε να ελπίζουμε πως θα αποτελέσουν συμπληρωματικούς παράγοντες στην προώθηση των εθνικών θεμάτων σε μία πολύ ευαίσθητη χρονικά στιγμή και στο σημείο όπου τα θέματα αυτά έχουν φθάσει. Κατά τα άλλα από τον απόηχο του ανασχηματισμού επιβεβαιώνονται οι επισημάνσεις της "Μακεδονίας" για τον αθηναϊκό χαρακτήρα του, έπειτα και από δημοσίευμα έγκυρης εφημερίδος της πρωτεύουσας ότι το μεγάλο αριθμό υπουργών από το λεκανοπέδιο υπαγόρευσε η πτώση του κυβερνώντος κόμματος σε ποσοστά στη β' περιφέρεια Αθηνών.

Το ευαγγελικό ρητό "ο ζητών ευρήσει" θα μπορούσε να απασχολήσει τη σκέψη και των πολιτών της βυζαντινής κατά τα άλλα Θεσσαλονίκης, όπως γίνεται και αλλού. Τέλος θα θέλαμε να εστιάσουμε σε δύο γεγονότα που συνέβησαν χθες στη Θεσσαλονίκη, τα οποία άρχισαν να ανησυχούν τους πολίτες για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν στο μέλλον. Το πρώτο είναι η αδυναμία των αστυνομικών αρχών να επιτύχουν από τη μια την ασφαλή και άνετη μετακίνηση του υψηλού επισκέπτη της πόλης, Ισραηλινού προέδρου Μοσέ Κατσάβ, και από την άλλη τη διασφάλιση της μετακίνησης των πολιτών στην εργασία τους.

Και το δεύτερο η εικόνα που παρουσίασαν οι δυνάμεις καταστολής έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, χτυπώντας ανθρώπους απογοητευμένους από την απώλεια της εργασίας τους. Τέτοιες εικόνες είχαμε να δούμε εδώ και πολλά χρόνια, αν και ανάλογες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας υπήρξαν πολλές. Ο κ. αστυνομικός διευθυντής πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είναι καβάσης σε οθωμανικό στρατώνα, όταν μάλιστα υπηρετεί μία κυβέρνηση που θέλει να της αναγνωρίζεται κοινωνική ευαισθησία. Οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που τους προκάλεσε, επειδή η υπηρεσία του αναζητά πάντοτε εύκολες λύσεις.

Καλά που δεν μας διώξατε και από την πόλη, κ. διευθυντά!