Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( ακραίες φωνές χωρίς νόημα :: 16/2/2006 21:11:28) 

Ακραίες φωνές χωρίς νόημα

γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΡΙΔΗΣ

Ο φίλαθλος κόσμος της πόλης έχει αποδείξει στο παρελθόν, ότι δεν κάνει υπομονή και υποστηρίζει την ομάδα μόνο στις επιτυχίες. Εξαιρέσεις υπάρχουν, αλλά η πλειοψηφία των φιλάθλων λειτουργούν με βάση το αποτέλεσμα και όχι με βάση την αγάπη τους για την ομάδα. Η πλειοψηφία των φίλων του ΠΑΟΚ και του Άρη απέδειξαν για άλλη μια φορά το παραπάνω, μια μέρα μετά τα αποτελέσματα των ομάδων μπάσκετ.

Ακούστηκαν κραυγές διαμαρτυρίας αρκετές και αρκετά έντονες, στα ερτζιανά της πόλης. Ακούστηκαν ακραίες απόψεις για την ομάδα του Άρη από φιλάθλους της, αναφορικά με το αποτέλεσμα μέσα στο Γαλάτσι. Σύμφωνοι, ο Άρης ήταν πολύ κακός και δεν έπρεπε να χάσει από αυτήν την ΑΕΚ, ακόμα και αν έπαιζε με απόντες τους Μπρούερ και Ουίλκινσον. Η καταστροφολογία όμως, είναι χαρακτηριστικό των περισσότερων φιλάθλων και από χθες άρχισαν πάλι να μηδενίζονται τα πάντα. Βέβαια, αυτή η αντίδραση παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις και γιατί υπάρχει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη και φυσικά γιατί ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτά δεν μπορούν να θεωρηθούν -και δεν είναι- λογικά.

Στην… άλλη πλευρά της πόλης, ξαφνικά ξεχάστηκαν τα χρέη του Πανελούδη, ξεχάστηκαν οι βρισιές των φιλάθλων κατά του Πανελούδη, ξεχάστηκε ότι η ομάδα φτιάχτηκε φέτος με τα χίλια ζόρια και επειδή έκανε πέντε σερί νίκες, είναι ικανή να διεκδικήσει πρωτάθλημα ή να παίξει στην Ευρωλίγκα! Ξαφνικά όλοι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έγιναν μπασκετικοί! Είναι ακριβώς η ίδια αντίδραση που έχει και η πλειοψηφία των φιλάθλων του Άρη, απλώς τυχαίνει αυτή τη περίοδο η αντίδραση να έχει "θετικό πρόσημο". Ο ΠΑΟΚ έκανε μια πολύ μεγάλη νίκη. Τίποτα άλλο. Κέρδισε τον Παναθηναϊκό, την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και μια εκ των κορυφαίων της Ευρώπης σ' ένα παιχνίδι κανονικής διάρκειας. Τίποτα άλλο. Μήπως η νίκη αυτή δίνει τίτλο ή μετράει για περισσότερους από δύο βαθμούς; Οι ακραίες αντιδράσεις πρέπει, επιτέλους, να εκλείψουν, για να βοηθηθούν οι ομάδες και να μπουν σ' ένα σωστό δρόμο, γιατί καλώς ή κακώς αυτές οι αντιδράσεις παίζουν μεγάλο ρόλο στη λήψη αποφάσεων των διοικήσεων.