Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΤΣΙΚΑΣ gtotsikas @hotmail.com

"ΕΙΝΑΙ κάτι παιδιά, που… δεν χρειάζεται να γίνουν άνδρες" για να τους βάλουμε στην καρδιά μας και να καταλάβουμε μέχρι πού μπορούν να φτάσουν. Παραφράζουμε τον στίχο γνωστού τραγουδιού, αναφερόμενοι στην περίπτωση του Γιώργου Σαμαρά, γιατί πολύ απλώς ο διεθνής άσος της Μάντσεστερ Σίτι, μας δείχνει από πολύς νωρίς, ότι μπορεί να καταφέρει σπουδαία πράγματα.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ το ξεκίνημά του με την Εθνική ανδρών στα δυο πρώτα παιχνίδια, μάς έφερε στο νου την εκτόξευση του Άγγελου Χαριστέα με το καλημέρα, όταν κλήθηκε να κολυμπήσει στα βαθιά. Αυτό το παλικάρι μπορεί να μας (επανα)τονώσει το ενδιαφέρον για την Εθνική, να αποτελέσει ένα καινούργιο, λαμπερό κομμάτι του αγωνιστικού παζλ που ετοιμάζει ο Ότο Ρεχάγκελ. Έχουμε ανάγκη ανάλογες ποδοσφαιρικές… ευκαιρίες. Δεν είναι συχνό φαινόμενο για τη χώρα μας.

ΥΠΑΡΧΕΙ, άλλωστε μια πραγματικότητα, που δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε. Οι θριαμβευτές της Εθνικής μας στην Πορτογαλία γνώρισαν και θα γνωρίζουν την εκτίμησή μας σε βάθος χρόνου. Δεν έχουμε άλλη… επιλογή. Όμως, επιβάλλεται το νέο, η αλλαγή και για να συμβούν αυτά είναι απαραίτητοι παίκτες όπως ο Σαμαράς. Με μια λεπτομέρεια: να μην βιαστούμε να ανεβάσουμε με ευκολία είδωλα, τα οποία θα κατεβάσουμε εμείς οι ίδιοι, ελαφρά τη καρδία.

ΥΓ: Μέσα στην εβδομάδα που ξεκινάει αναμένεται να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων Ηρακλής και Ερέρα, προκειμένου να συζητήσουν την ανανέωση της συνεργασίας τους. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια εύκολη υπόθεση. Ο Αργεντινός επιθετικός είναι αγαπητός στον κόσμο και στον Σάββα Κωφίδη. Παίκτης που τον "πάει" η κερκίδα (το καινούργιο… πουλέν της), αλλά κι ο προπονητής για την εργατικότητα και το ήθος του. Οπότε ο δρόμος είναι ανοιχτός για να έρθουν πιο κοντά οι δυο πλευρές. Από την άλλη, ο Ερέρα έχει ένα πολύ μεγάλο ατού: το προσιτό κασέ του. Με μόλις 50.000 ευρώ ετήσιες αποδοχές, δύσκολα μια ομάδα μπορεί να βρει παίκτη προδιαγραφών του Εστέμπαν. Και ο Ηρακλής δεν χρειάζεται να ψάξει. Τον έχει ήδη…