Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( tρίποντα από το παρασκήνιο :: 10/2/2006 21:36:28) 

Ο Σάββας Ηλιάδης βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο.

Tρίποντα από το παρασκήνιο

Γράφει ο ΠΑΡΙΣ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗΣ

ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΜΟΥ έπιασαν μια σημαντική πληροφορία από τα γραφεία της ULEB.

Στη νέα χρονιά θα υπάρχουν ένα συμβόλαιο τριετές (γκαραντί) και δύο μονοετή. Δηλαδή, ένα τριετές συμβόλαιο μείον.

ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ ο Άρης με αξιέπαινες, συντονισμένες προσπάθειες για να πείσει τον Μπερτομέου και "την παρέα του" ότι αξίζει να πάρει το ένα συμβόλαιο για την Ευρωλίγκα. Αλλά οι Ισπανοί δεν έχουν "μπέσα".

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ "πηγές" λένε, ότι οι Ισπανοί δεν πρόκειται να δώσουν εύκολα "το πράσινο φως" Η μόνη διέξοδος λοιπόν, είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η κατάκτηση "της κούπας" στο ULEB CUP. Όπως δείχνουν και τα πράγματα, η κατάκτηση της τρίτης θέσης στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι η πιο εφικτή.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ την αλήθεια, φέτος είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία στην Α1. Δεν θα ξανάρθει τέτοια ευκαιρία για τον Άρη, για να κατακτήσει τη τρίτη θέση. Με την ΑΕΚ "σκοτωμένη" το Μαρούσι αποδυναμωμένο, όπως και τον Πανιώνιο.

ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΕΙ λοιπόν φέτος τρίτος ο Άρης, πότε θα βγει; Και να ξέρετε κάτι. Αν δεν βγει τρίτος θα χάσει το λαχείο στις λεπτομέρειες. Οπότε…

ΓΙ ΑΥΤΟΝ το λόγο ακριβώς ο Άρης χρειάζεται μεγαλύτερη "θωράκιση". Απαιτείται μια ακόμη διορθωτική κίνηση για να έχει ήσυχη τη συνείδησή της η ΚΑΕ. Ότι δηλαδή, έπραξε το καθήκον της στο ακέραιο. Γιατί μετά "κάποιοι" θα θυμηθούν ότι χάθηκαν αδικαιολόγητα ο Κυρίτσης, ο Σχορτσιανίτης και ο Ηλιάδης…

ΗΤΑΝ πραγματικά ασυγκράτητος ο Σάββας Ηλιάδης στους αγώνες με Ηρακλή και Άρη στο Αλεξάνδρειο. Κέρδισε μόνος του τον Ηρακλή και παρ' ολίγο να κάνει τη ζημιά (τραγωδία…) και με τον Άρη. Και "η ταρίφα" ήταν ίδια, 34 πόντοι σε κάθε παιχνίδι!

ΚΡΙΜΑ που αυτός ο μεγάλος αθλητής σε ήθος και αξία "κατηφόρισε" στην Αθήνα.

Γιατί οι πρωτοκλασάτοι Έλληνες παίκτες άρχισαν "να σπανίζουν" στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.

ΕΨΑΞΑ στο παρασκήνιο και ανακάλυψα τις πραγματικές αιτίες που αποχώρησε ο Νικόλας από τον "γκρίζο χώρο". Ήταν "ριγμένος" ο Νικόλας από πλευράς ορισμών στην Ευρώπη και τα είχε με τον "Ραβίνο" και γι' αυτό είπε το αντίο.

ΑΥΤΗ είναι η μία "πλευρά του λόφου". Υπάρχουν όμως και οι πικρόχολοι, που διαδίδουν ότι ο Νικόλας δεν θα τα πήγαινε καλά από πλευράς αγωνιστικών τεστ και προτίμησε να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι. Εγώ αυτές τις διαδόσεις τις απορρίπτω.

ΤΙ ΕΜΑΘΑ; Την προσεχή Πέμπτη θα υπάρξει σύναξη των διαιτητοπατέρων στην ΕΟΚ (ΚΕΔ και ΟΔΚΕ) και θα συζητήσουν με τους αξιωματούχους της ΕΟΚ θέματα της διαιτησίας; Καιρός ήταν να γίνει και αυτή η σύναξη.

ΚΑΛΑ με άδειο γήπεδο η ΑΕΚ τρέφει ευσεβείς πόθους να εξασφαλίσει μια θέση στην Ευρωλίγκα; Α, ρε Λευτεράκη, πού πήγες και έμπλεξες. Μια χαρά ήσουν στο "Ιβανώφειο".

ΤΙ ΕΓΙΝΕ τελικά με τον ξένο γκαρντ που θα έφερνε ο ΠΑΟΚ; Έχασε τον δρόμο ο άνθρωπος; Η άκουσε τις φωνές του Γιάννη και πήρε τα βουνά; Ο Σούλης τελικά δεν θα κάνει αλλαγή πλεύσης.

ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ τον Μπραντ Σέλερς του Αρη; Επέστρεψε στην πατρίδα του το Οχάιο και έγινε μεσίτης. Είναι μάλιστα, και υπόδειγμα οικογενειάρχη με τέσσερα παιδιά που του χάρισε η γυναίκα του, η Κιμ. Ξέρετε μάλιστα η ανιψιά του ποιον άνθρωπο γνωρίζει από τον Άρη; Τον ασυναγώνιστο Λάζαρο Λέσιτς.