Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( αφήστε τις μύγες να πετούν ελεύθερα :: 15/2/2006 21:33:10) 

Αφήστε τις μύγες να πετούν ελεύθερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ των τελευταίων ημερών είναι λίγο πολύ γνωστή. Αθλητική ιστοσελίδα δημοσίευσε κείμενο, μάλιστα, με τον χαρακτηρισμό "αποκάλυψη", σύμφωνα με το οποίο κύκλωμα μάνατζερ και διαιτητών επηρεάζει (sic) αποτελέσματα αγώνων του φετινού πρωταθλήματος. Χωρίς στοιχεία μεν, με ονόματα δε.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ όπως είναι φυσικό προκάλεσε την αντίδραση όλων όσων είδαν τα ονόματά τους να εμπλέκονται. Ο σύνδεσμος διαιτητών Θεσσαλονίκης συνεδρίασε εκτάκτως, μιας και η "αποκάλυψη" (τα εισαγωγικά παραμένουν μέχρι να δοθούν αποδεικτικά στοιχεία) σπιλώνει μέλη του, ενώ ο πρόεδρος της Καλλιθέας κατέθεσε αγωγή κατά του συντάκτη του κειμένου για συκοφαντική δυσφήμηση.

ΕΠΙΣΗΣ, άμεση ήταν η αντίδραση και του αντιπροέδρου της ΕΠΑΕ, Βίκτορα Μητρόπουλου. Το όνομά του, βεβαίως, δεν αναφέρεται πουθενά ως εμπλεκόμενος, αλλά βάσει της θέσεώς του έπρεπε να το πράξει. Επικοινώνησε λοιπόν, με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Αθηνών ζητώντας να κινηθούν ταχύτατα όλες τις διαδικασίες για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΤΟ ΘΕΜΑ λοιπόν ανακάτεψε πολλούς. Σχετικούς και άσχετους. Όλους εκτός από έναν. Τον καθ' ύλη αρμόδιο φορέα. Την ΕΠΟ φυσικά. Είδατε όμως, καμία αντίδραση; Απολύτως καμία. Ούτε το αυτονόητο δηλαδή. Να προστατεύσει το κύρος της διαιτησίας, για την οποία ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κόπτεται να μην αποκοπεί από τη δικαιοδοσία της.

ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ όμως τίποτα. Ούτε καν να κληθούν να δώσουν διευκρινήσεις οι διαιτητές που είδαν τα ονόματά τους να εμπλέκονται. Σιωπή από τον Γκαγκάτση, σιωπή κι από τον Γερμανάκο, τουλάχιστον μέχρι χθες το απόγευμα. Και μη βιαστεί κανείς να τους δικαιολογήσει λέγοντας ότι δεν μπορεί σε κάθε αβάσιμη κατηγορία να παίρνει θέση ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ο αρχιδιαιτητής. Οφείλουν να πάρουν θέση διότι η διαιτησία οφείλει εκτός από να είναι τίμια, να φαίνεται κιόλας.

ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ σίγουροι εκεί στην ΕΠΟ, ότι ακόμη κι αν σκέφτονταν να παρέμβουν στην υπόθεση, αλλά φοβούνταν να το πράξουν μην τυχόν τους καταλογιστεί ότι όποιος έχει τη μύγα… μυγιάζεται, δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Οι μύγες μπορεί να πετούν πάνω από τα… (άστο καλύτερα), αλλά κάποιες… μπόχες δεν υποφέρονται.