Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Σχόλιο

( σιγά μας ακούν… :: 9/2/2006 21:32:58) 

Σιγά μας ακούν…

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα στρέφεται η προσοχή μας σε ζητήματα που αφορούν δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα μας και στην ελαστικότητα με τα οποία τα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, όπως προσφάτως με τις απαγωγές μεταναστών για ανάκριση. Πώς είναι δυνατόν σε μία ευνομούμενη χώρα να μην προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε με το μέλλον και την πορεία της Ελλάδας, αλλά να αναλωνόμαστε σε ερμηνείες και κριτικές για απίθανες τριτοκοσμικές καταστάσεις, που βεβαιώνουν με το σαφέστερο τρόπο την άποψη που υποστηρίζει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διακυβέρνησης της χώρας, ιδίως στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων. Η ιστορία της προηγούμενης εβδομάδας με τις υποκλοπές και μάλιστα εις βάρος του ίδιου του πρωθυπουργού πείθει για την κρατική αδυναμία να διασφαλίσει το προσωπικό απόρρητο αλλά και την εθνική ασφάλεια.

Σε ποια ευνομούμενη δυτική χώρα μπορεί κανείς να φανταστεί τηλεφωνικές υποκλοπές πολιτικών, κρατικών, στρατιωτικών και επιχειρηματικών προσώπων επί μακρό χρονικό διάστημα, δίχως καμία ενημέρωσή τους ή προστασία τους; Μπορεί η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στα τόσα πολλά ερωτήματα και κυρίως μπορεί να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες της; Παρακολουθήσαμε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων με τη συνέντευξη Τύπου τριών υπουργών, χωρίς την παρουσία του αρμόδιου για θέματα τηλεπικοινωνιών υπουργού(!), να μας πληροφορούν ανοικτά για την αδυναμία προστασίας του προσωπικού μας απορρήτου, μεταθέτοντας την ευθύνη αόριστα. Έντεκα ολόκληρους μήνες ποιος είχε την ευθιξία να παραιτηθεί; Μετά την αποκάλυψη ενός τεράστιου σκανδάλου, ως συνέχεια των αδυναμιών που καθημερινά παρουσιάζονται στην άσκηση των κυβερνητικών καθηκόντων, εύλογα αναμέναμε μία συνέντευξη Τύπου από τον πρωθυπουργό εφ' όλης της ύλης.

Δεν επιθυμώ να προβώ σε περαιτέρω κριτική, καθώς η δικαιοσύνη ανέλαβε την υπόθεση. Αυτό που έχει κρίσιμη σημασία για όλους μας είναι η πορεία της χώρας. Δεν έχει επί δύο χρόνια καταδειχθεί ένας στόχος στον οποίο θα πειστούμε να βαδίσουμε και να δικαιολογήσουμε θυσίες και ανοχή. Ο ανασχηματισμός δεν θα αλλάξει την πολιτική αλλά τα πρόσωπα. Είναι πασιφανές από τις δηλώσεις του προέδρου της κυβέρνησης για αταλάντευτη πολιτική έως το τέλος της τετραετίας. Μα δεν αντιλαμβάνονται την οικονομική εξαθλίωση ενός σημαντικού τμήματος της κοινωνίας; Η ανοχή τελειώνει, το μήνυμα θα είναι μη αντιστρέψιμο στις επερχόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κερδίζει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Μέχρι τότε όμως ελπίζουμε, έστω την έσχατη στιγμή, να επιδείξει η κυβέρνηση μεταστροφή της πολιτικής της προς ένα φιλολαϊκό πρότυπο, έστω και στα όρια της δικής της πολιτικής ιδεολογίας.

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ