Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( θέλω να μη θέλεις :: 2/2/2006 21:40:21) 

Θέλω να μη θέλεις

γράφει ο ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΑΣ

Η ΧΘΕΣΙΝΗ μέρα ήταν αφιερωμένη στα "θέλω" του Βασίλη Γκαγκάτση. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ παραχώρησε συνέντευξη σε κανάλι του Πειραιά και εξέφρασε τις επιθυμίες του για την επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας μόλις αυτός αποχωρήσει από την ηγεσία της.

ΤΑ ΘΕΛΩ του προέδρου πολλά. Θέλει τον Νικοπολίδη επόμενο πρόεδρο, θέλει τον Ζαγοράκη μάνατζερ ή ταμία στην ΕΠΟ, θέλει τον Φύσσα γενικό γραμματέα, θέλει προπονητή τον Γιαννακόπουλο. Από πότε όμως ενδιαφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο τι θέλει ο Βασίλης Γκαγκάτσης; Όταν είσαι εκλεγμένος σε οποιαδήποτε θέση ενός οποιοδήποτε οργάνου δικαιούσαι απλώς να προτείνεις. Θέλεις μόνο αν το μαγαζί είναι δικό σου. ΕΙΔΙΚΑ ο πρόεδρος της ΕΠΟ, μετά τη Euro 2004 εποχή, δεν δικαιούται να θέλει και πολλά. Διότι από 'κει και ύστερα δεν έγινε απολύτως τίποτα. Το μόνο που έγινε ήταν να βγάζουμε φωτογραφίες, να φωνάζουμε τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, να οργανώσουμε φιέστες. Ωραία ήταν βέβαια, καλά τα περάσαμε αλλά αν μια ομοσπονδία οποιουδήποτε αθλήματος δεθεί πίσω από το άρμα μιας επιτυχίας, που δεν την απέφερε κάποιος προγραμματισμός, αλλά μια σειρά συγκυριών τότε είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ βέβαια δεν είναι μόνο η αποτυχία στο έργο της, όπως η ΕΠΟ απέτυχε από τον Ιούλιο του 2004 κι έπειτα. Το δυστύχημα θα είναι, να παρασύρει και να γελοιοποιήσει τους μοναδικούς πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας του ευρωπαϊκού τίτλου. Τους ίδιους τους διεθνείς της. Ας πάψει λοιπόν να θέλει ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

ΕΚΤΟΣ κι αν τα "θέλω" του έχουν να κάνουν με τη γνώση του "ταβανιού" των απαιτήσεων από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διότι όταν φτάνεις στην κορυφή, όπως έφτασε το ελληνικό ποδόσφαιρο με το Euro 2004, θέλεις και κάνεις πράγματα… παράξενα, για να μην γίνει κατανοητή η πτώση σου.

Υ.Γ: Εκτός από τα "θέλω" ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε χθες και ένα "δεν θέλω". Αφορούσε βέβαια τον έλεγχο της διαιτησίας. Εννοείται, ότι δεν θέλει να απομακρυνθεί από τη σκέπη της ομοσπονδίας.