Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( ο νοικοκύρης, ο ηγέτης κινγκ και το... ερείπιο :: 15/2/2006 22:03:09) 

Ο νοικοκύρης, ο ηγέτης Κινγκ και το… ερείπιο

Πήρε "φωτιά" το πρωτάθλημα. Τα απρόβλεπτα αποτελέσματα στο φουλ. Δεν βγαίνει άκρη ούτε στα γκρουπ της κορυφής ούτε της βάσης. Το πρωτάθλημα έγινε ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό. Ο ΠΑΟΚ ταπείνωσε τον Παναθηναϊκό μέσα στην Πυλαία. Με δύο διορθωτικές κινήσεις και σκληρή δουλειά στις προπονήσεις ο ΠΑΟΚ "νοικοκυρεύτηκε" και η μεταμόρφωση αυτή είναι έργο του Μαρκόπουλου. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Τώρα με οκτώ νίκες στο σακκούλι του και πέντε νίκες στη σειρά δικαιολογημένα του άνοιξε η όρεξη για ψηλά.

Μεγάλη υπόθεση το δίδυμο Μακσάντεφ και Σίμονς. Και ακόμη πιο μεγάλη η ωριμότητα και η προσφορά της "τριάδας" Γκαγκαλούδη, Βασιλειάδη και Μαυροκεφαλίδη.

"Ανέπνευσε" βαθμολογικά ο Ηρακλής. Αλλά η πιο ευχάριστη είδηση της βραδιάς ήρθε από την εντυπωσιακή παρουσία του Μάικ Κινγκ. Ηγετική φυσιογνωμία ο Αμερικανός άσος των "κυανολεύκων" ήρθε στην κατάλληλη στιγμή για να βγάλει από το τέλμα τον Ηρακλή.

Γιατί η αποστολή του Ηρακλή δεν είναι καθόλου εύκολη. Τίποτε δεν ξεκαθάρισε ακόμη στην ουρά της βαθμολογίας. Όλα δηλαδή είναι ανοικτά. Ακόμη και ο Κολοσσός δικαιούται να ελπίζει πλέον μετά από την απίστευτη νίκη του στην Κοζάνη.

Τι συμβαίνει τελικά με τον Άρη; Αφού δεν κέρδισε τώρα αυτό το "ερείπιο", την ΑΕΚ, πότε θα την κερδίσει επί τέλους; Εντάξει είναι πολύ σημαντικές οι απουσίες του Μπρούερ και του Ουίλκινσον, αλλά και η ΑΕΚ είχε τα ίδια προβλήματα και απουσίες.

Ας πολεμούσε και ας έχανε χθες. Δεν πολέμησε όμως. Είχε μία χλομή παρουσία σε ένα γήπεδο κυριολεκτικά άδειο και με τον Ματζόν να δείχνει ανήμπορος να αναστρέψει την κατάσταση.

Το ερώτημα είναι τι γίνεται τώρα. Ήδη χάθηκε πολύτιμο έδαφος όσον αφορά την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα. Θα βρεθεί μεγαλύτερη ευκαιρία από τη φετινή για να εξασφαλίσει την τρίτη θέση; Τι επιδιώκει λοιπόν να εξελιχθεί σε ιδανικό αυτόχειρα; Ας συνέλθει και ας προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις πριν να είναι αργά.