Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σχόλιο

( έτσι χωρίς πρόγραμμα :: 11/2/2006 12:29:44) 

Έτσι χωρίς πρόγραμμα

"Παραγωγική αναδιάρθρωση" και πράσινα άλογα. Η ουσία είναι ότι, "γούστο της καπέλο της", η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων θεωρεί οριστικό το λουκέτο του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη. "Εξυγιαίνεται" λοιπόν, στέλνοντας στην ανεργία 650 εργαζόμενους. Και εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά της.

Όσο για τη "βιωσιμότητα" των εργαζομένων, τους προτείνει, ως να είναι e-mail, να προωθηθούν στην Καβάλα. Έχουν δει στο χάρτη πόσα χιλιόμετρα απέχουν οι δύο πόλεις; Δεν μιλάμε για Συκιές - Ωραιόκαστρο, έστω Μουδανιά.

Μάλλον βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο φαινόμενο. Την εσωτερική μετανάστευση αλά κινέζικα. Έχουμε όμως και εναλλακτικές λύσεις. Μπορούμε να μεταναστεύσουμε σε γειτονικές βαλκανικές χώρες, όπου πήγαν προηγηθέντες "παραγωγικώς αναδιαρθρωθέντες".

Γιατί θυμήθηκα τώρα το όνομα Μπολκεστάιν;

Πρόβλημα της παγκοσμιοποίησης οι "εξυγιάνσεις", το αυτό και οι υποκλοπές. Ενοχλήθηκε ο διευθυντής της CIA για τις διαρροές στον Τύπο και υποστηρίζει ότι είναι επικίνδυνες, γιατί "μπορούν να δώσουν πληροφορίες στους τρομοκράτες για τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε… και κάνουν τους εταίρους μας στον τομέα των πληροφοριών σε όλον τον κόσμο να διερωτώνται για τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία μας".

Στην Ελλάδα το πρόβλημα των υποκλοπών κατόρθωσε να εξοργίσει μέχρι και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Ο πρωθυπουργός κρύβεται… Ο εξ αποστάσεων ηγέτης δεν έχει γεννηθεί ακόμα", είπε.

Αύριο πάντως ο πρωθυπουργός εμφανίζεται: Θα έχει συσκέψεις, χωρίς Βουλγαράκη. Θα μετέχουν ως αρμόδιοι για το θέμα των υποκλοπών -όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Μεταφορών.

"Ούτε κρύβεται ο κ. Λιάπης ούτε έχει λόγο να αποφεύγει, καθώς δεν είναι αρμόδιος", απαντούσε στον Ανδρέα Ανδριανόπουλο ο υφυπουργός Επικοινωνιών Αναστάσιος Νεράντζης.

Αποφασίστε. Είναι ή δεν είναι αρμόδιος ο υπουργός Μεταφορών;

Και μέσα σ' όλα, ο ηγέτης του ΣΥΝ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση απέκρυψε συνάντηση κυβερνητικών στελεχών πριν από τρεις μήνες, με διευθυντικά στελέχη όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Στη διάρκειά της "αποφασίστηκε η μαζική παγίδευση άνω των 30.000 αριθμών ανά εταιρεία κινητής τηλεφωνίας".

Τι θέλετε, κ. Αλαβάνο; Να μας πουν… αντιεπαγγελματίες και αναξιόπιστους;