Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( τρίποντα από το παρασκήνιο :: 3/2/2006 21:12:57) 

Τρίποντα από το παρασκήνιο

Γράφει ο ΠΑΡΙΣ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗΣ

*Ο ΑΡΗΣ ΒΩΒΟΣ είναι 100 χρόνια μπροστά. Ή μάλλον, καλύτερα, σαν "σαΐνι" οδηγός που είναι τρέχει με 200 χλμ. όταν οι άλλοι ομοϊδεάτες του τρέχουν με 100 χλμ. την ώρα.

*ΤΙ ΣΟΦΟ έπραξε λοιπόν ο Βωβός; Σκέφτηκε και είπε, πώς θα κρατήσω στην ομάδα μου ένα "λαχείο" που λέγεται Π. Γιαννάκης; Και επειδή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι "μνηστήρες" είναι πολλοί, έκανε μια μαγκιά.

*ΠΡΟΤΕΙΝΕ στον Γιαννάκη, ότι εφόσον υπογράψει συμβόλαιο στην Εθνική, δεν έχει κανένα πρόβλημα να υπογράψει και στο Μαρούσι, γιατί το τελευταίο θα τον διευκολύνει όποτε θέλει να συνεργάζεται και με την Εθνική. Και πώς πέρασε το μήνυμα, ο Βωβός στον "Δράκο;".

*ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ δώρο μια χρυσή πένα με χαραγμένο το εξής έξυπνο και σοφό μήνυμα: "Με αγάπη και την ευχή να τον χρησιμοποιήσεις για να υπογράψεις το νέο σου συμβόλαιο στο Μαρούσι και την Εθνική".

*ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ τι θα πράξει το καλοκαίρι; Προσωπικά πιστεύω, ότι υπάρχει μεγάλο δίλημμα. Από τη μια είναι ο Ολυμπιακός, μια μεγάλη ομάδα και από την άλλη είναι η εγγύηση που λέγεται Βωβός. Αν του προσφέρει τις κατάλληλες προϋποθέσεις πιστεύω ότι θα πει το ναι.

*ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ όμως, ότι στη μέση είναι και η πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ τον πιέζει για να τον χρίσει υποψήφιο στις επόμενες εκλογές, γιατί θα αποτελέσει έναν άσο στο μανίκι του.

*ΠΟΙΑ απόφαση θα πάρει τελικά ο Γιαννάκης; Και σ' αυτή την περίπτωση πιστεύω ότι η πολιτική δεν είναι η άμεση προτεραιότητά του. Το μόνο σίγουρο, για την ώρα, είναι ότι το καλοκαίρι θα βρίσκεται και πάλι κανονικά στο τιμόνι της Εθνικής, ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Από κει και πέρα, όλα είναι ανοικτά στο θέμα της επιλογής ομάδας. Περισσότερα στη σημερινή γιορτή του ΣΕΠΚ…

*ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ του φετινού χειμώνα είναι η ξαφνική μετακόμιση του άσου του Απόλλωνα Πάτρας, Παναγιώτη Λιαδέλη, στην ουκρανική Αζόβμας. Ξέρετε ποιο είναι το ποσό που θα κερδίσει από αυτή τη μεταγραφή;

*ΟΣΟ κι αν το θεωρείτε απίστευτο είναι πραγματικό. Συνολικά θα εισπράξει 730.000 ευρώ και άλλα 50.00 ευρώ πριμ πρωταθλήματος και 30.000 ευρώ για την κατάκτηση του κυπέλλου.

*Ο ΛΙΑΔΕΛΗΣ που το λέει η καρδιά του (και το απέδειξε και στην Ούραλ Γκρέιτ), αφού έδωσε το "φιλί της ζωής" στον Απόλλωνα τράβηξε πάλι για άλλες πολιτείες.

*ΚΑΙ ΔΕΝ εγκατέλειψε τον Απόλλωνα. Απλώς θα έλεγα τον διευκόλυνε, γιατί η ομάδα της Πάτρας είχε οικονομικά προβλήματα.

*ΚΑΤΙ μου λέει ότι τελικά ο Λιαδέλης θα κλείσει την καριέρα του σε ομάδα της Θεσσαλονίκης, γιατί οι μεγάλοι αθλητές πρέπει να αποχαιρετούν την σημαία με ανάλογο τρόπο. Κι εδώ που τα λέμε, στο ελληνικό πρωτάθλημα Έλληνες παίκτες που να σκοράρουν σε κάθε παιχνίδι με 20 πόντους μέσο όρο τους βρίσκεις με το κιάλι.

*Ο ΔΙΑΚΑΗΣ πόθος μερικών νοσταλγών των ύποπτων συναλλαγών στο παρασκήνιο της Α1 είναι να αποχωρήσει από την ΚΕΔ ο "Σομόζα". Την έψαξα την υπόθεση. Μέχρι 31/12/2006 δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει. Από εκεί και πέρα η απόφαση είναι δική του.

*ΟΥΤΕ να καταργηθεί η κλήρωση στην Α1 υπάρχει περίπτωση, γιατί θα ανοίξει "ο ασκός του Αιόλου" , αλλά της… "μπόχας". Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

*ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ προσελήφθη ο αγαπημένος συνεργάτης του Ζούρου, ο Η. Κατζούρης. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα αναλαμβάνει ο Η. Ζούρος.

*ΚΑΛΑ στο ελληνικό πρωτάθλημα κοουτσάρουν οι Ζευγώλης, ο Χριστόπουλος και μερικοί άλλοι και δεν εκμεταλλεύονται οι ομάδες τις τεράστιες γνώσεις και την εμπειρία ενός Κιουμουρτζόγλου, ενός Σούμποτιτς και μερικών ακόμη μεγάλων κόουτς; Πώς να πάει μετά μπροστά το ελληνικό πρωτάθλημα;

Ο Παναγιώτης Λιαδέλης πέτυχε το "κόλπο γκρόσο" του χειμώνα με την μεταγραφή του στην ουκρανική Αζόβμας.