Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Με σεβασμό προς τη δικαιοσύνη που λειτουργεί και εφαρμόζεται στην Ελλάδα, για την υπόθεση των επεισοδίων στο Χαριλάου στο παιχνίδι Άρης - Ηρακλής και τις αποφάσεις, που ελήφθησαν χθες από το σεβαστό δικαστήριο, τα επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας την Κυριακή ήταν σίγουρα γεγονότα που επιβάρυναν το κλίμα.

Για τον Γιάννη Γρανούζη (πρώην αθλητή του Άρη και οικογενειάρχη που ποτέ στο παρελθόν δεν απασχόλησε τη δικαιοσύνη) η ακροαματική διαδικασία, είχε δημιουργήσει άλλη αίσθηση. Σύσσωμος ο Τύπος την επομένη είχε καταγράψει ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων λειτουργούσαν υπέρ των κατηγορούμενων.

Ο Λαγός είπε ότι δεν ξέρει ποιος κινήθηκε προς το μέρος του και δεν είδε κάποιον από τους κατηγορούμενους, ο Φανάρας ότι θα έκανε ακριβώς ό,τι και οι παράγοντες του Άρη αν υπήρχε ανάλογη κατάσταση σε παιχνίδι του Ηρακλή και ο Κατσαμπής ότι καμία διοίκηση, ούτε αυτή του Άρη, όταν γίνονται επεισόδια συμμετέχει.

Όμως, προφανώς, υπερίσχυσε το προανακριτικό υλικό. Για το Πανιώνιος - Ολυμπιακός, όμως, που επίσης σημειώθηκαν επεισόδια, κινήθηκε ποτέ διαδικασία σαν κι αυτή που κινήθηκε για το Άρης - Ηρακλής;

Αυτοί που πρωτόδικα καταδικάστηκαν, έξι στον αριθμό είναι πια αυτοί που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν τα επεισόδια πέρσι στο Χαριλάου, ή τελικά, όπως εξελίχθηκαν όλα, η υπερπροβολή του θέματος από τα μέσα και οι αδύναμες δομές του Άρη, έφεραν πίεση και στο ίδιο το δικαστήριο να πάρει μια απόφαση που θα τιμωρεί κάποιους;