Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( διέσωσε το κύρος του στο παρά 5 :: 1/2/2006 21:28:37) 

Διέσωσε το κύρος του στο παρά 5

Του ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Τέλος εποχής και για τον Μίλαν Τόμιτς. Ήλθε, είδε και απήλθε τελικά στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. Μόλις δύο παιχνίδια πρόλαβε και έπαιξε και μετά πήρε την απόφαση να πει οριστικό "αντίο" στην ενεργό δράση. Πολύ σωστή η απόφαση, στα 33 του χρόνια και μακάρι να τον μιμηθούν και άλλοι. Όταν ένας αθλητής της αξίας του Τόμιτς διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να παρουσιάσει αξιοπρεπή εικόνα μέσα στο γήπεδο και "γκρεμίζει" από αγώνα σε αγώνα ό,τι "έκτισε" με τόσο κόπο, όταν μεσουρανούσε σαν πραγματικός ηγέτης στον Ολυμπιακό, τότε παίρνει το καπέλο του και φεύγει σαν κύριος, προκειμένου να διασώσει το κύρος του και το μεγάλο όνομα που δημιούργησε. Έστω και αν λίγο πριν αποχωρήσει οριστικά έκανε το μεγάλο λάθος να επανέλθει στα γήπεδα άρον - άρον εναντίον της παλιάς του ομάδας με προφανή σκοπό να πάρει μια προσωπική ρεβάνς.

Δεν το κατάφερε όμως, γιατί κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον χρόνο και τελικά εκτέθηκε. Εν πάση περιπτώσει η έγκαιρη αποχώρησή του διέσωσε σε μεγάλο σημείο το γόητρο και την αξιοπρέπειά του.

Εμείς θα τον θυμόμαστε πάντα σαν μια ηγετική φυσιογνωμία, που έβαλε τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα στον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Κολοσσός όμως δεν το βάζει κάτω. Συνεχίζει να κάνει μεταγραφές και να κάνει πιο πλούσιους τους μάνατζερ (απέκτησε και τον Άγγλο Χάνσελ).

Στα 13 παιχνίδια του β' γύρου πρέπει να κερδίσει και τα έξι που έχει μέσα στην έδρα του (Ηρακλή, Λάρισα, ΠΑΟΚ, Άρη, Ολύμπια Λ. και Απόλλωνα) και παράλληλα να πετύχει και μια νίκη εκτός έδρας (Μαρούσι, Μακεδονικό, ΑΕΚ, ΠΑΟ, Πανιώνιο, Πανελλήνιο και Ολυμπιακό) για να συγκεντρώσει έτσι τους απαραίτητους βαθμούς και να έχει ελπίδες να σωθεί.

Παρά ταύτα ελπίζει και δεν τα παρατάει (η ελπίδα πεθαίνει τελευταία). Μόνον που θα πρέπει κάποιος που τους αγαπάει και τους σέβεται επιτέλους να πει τη σκληρή αλήθεια σε αυτούς τους ηρωικούς παράγοντες της ροδίτικης ομάδας, γιατί κινδυνεύουν πλέον να χαρακτηριστούν ρομαντικοί. Όταν η ομάδα τους παίζει με τον προβληματικό Απόλλωνα και χάνει με 100 πόντους και βάλε, τότε δεν αξίζει να μείνει στην Α1 κατηγορία. Έτσι πιστεύω εγώ.