Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( αγνοια κινδύνου και θαύματα :: 9/2/2006 18:33:14) 

Αγνοια κινδύνου και θαύματα

Το γλυκό, ευχάριστο και προφανώς ανεπανάληπτο ταξίδι του Αγροτικού Αστέρα συνεχίζεται… Το "θαύμα του Εύοσμου" έκανε για μια ακόμη φορά φέτος περήφανη τη Θεσσαλονίκη, τονώνοντας σε σημαντικό βαθμό το πληγωμένο της πρεστίζ. Παρηγοριά… Η εντυπωσιακή πορεία στο κύπελλο έδωσε την ευκαιρία στην πόλη, να ξεχάσει για λίγο μερικά από τα μεγάλα της προβλήματα. Και κυρίως, να δει και να βιώσει κάποιες σπάνιες εικόνες. Όπως το άλλο θαύμα που είδαμε, οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Αρη να ενώνουν τις δυνάμεις και τις φωνές τους και να παραστέκονται στο πλευρό του Αγροτικού Αστέρα. Αυτή ήταν, ίσως, η μεγαλύτερη "νίκη" που σημείωσαν στον Εύοσμο.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ της ομάδας-έκπληξη στο θεσμό (καλή του ώρα όποιος αποφάσισε να ισχύσει φέτος το συγκεκριμένο σύστημα, που ευνοεί τις εκπλήξεις και τα αουτσάιντερ), ο Περικλής Αμανατίδης ομολόγησε ότι όλοι νιώθουν στην ομάδα ότι εκπροσωπούν τη Θεσσαλονίκη, την πόλη. Μπορεί να ακούγεται ρομαντικό, αλλά δεν απέχει από την πραγματικότητα. Ο Αγροτικός έφτασε εδώ που έφτασε, γιατί πέρα από την "άγνοια κινδύνου" που δείχνουν οι μικρότερες ομάδες σε ανάλογες περιπτώσεις, απέδειξε ότι διαθέτει καλούς παίκτες και καλή ομάδα.

ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να πει αυτήν τη στιγμή, ότι η ομάδα του Εύοσμου θα φτάσει στον τελικό, προσδίδοντας τεράστιες διαστάσεις στην επιτυχία της, ειδικά αν κατά τα φαινόμενα έχει να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Κανείς, επίσης, δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι θα είναι το εύκολο θύμα και θα αποχαιρετήσει το κύπελλο από τους ημιτελικούς. Όλοι μας, όμως, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι "οι σταχυοφόροι" είναι από τους μεγάλους θριαμβευτές του θεσμού. Και τους αξίζει η αναγνώριση όλων.