Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( το καθοριστικό τριπλό εφαλτήριο :: 14/2/2006 18:55:29) 

Το καθοριστικό τριπλό εφαλτήριο

Του ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Δεν χωράει καμία αμφιβολία, ότι η σημερινή αγωνιστική περιλαμβάνει παιχνίδια εξαιρετικής σημασίας. Είναι πολύ πιθανό η νίκη στις σημερινές κρίσιμες συναντήσεις να αποτελέσει για τις περισσότερες ομάδες το εφαλτήριο για την υλοποίηση των στόχων τους. Το ζητούμενο για το μεγάλο παιχνίδι της Πυλαίας είναι αν ο ΠΑΟΚ συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις, για να κάνει τη δική του φετινή υπέρβαση. Τρία γεγονότα θα μετρήσουν στη ζυγαριά του μεγάλου αυτού παιχνιδιού.

Πρώτον, ο έλεγχος του αγώνα. Δεύτερον, ο νόμος της έδρας με το δεδομένο να γεμίσει η Πυλαία και τρίτον, ο έλεγχος των ριμπάουντ και το μπλοκάρισμα των ατού του Παναθηναϊκού. Θα χρειαστεί ο γηπεδούχος να πιάσει μεγάλη απόδοση για να κερδίσει. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για να φθάσει ο ΠΑΟΚ στη "βρύση και να πιει νερό" είναι η διαιτησία του αγώνα να κόψει το "καρπούζι" στη μέση. Αν προκύψει "προστασία" στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, τότε ο ΠΑΟ, επειδή διαθέτει μεγάλο βάθος αλλά και ταλέντο σαν ομάδα, έστω και δύσκολα, θα κερδίσει. Μια κατηγορία παίζει σήμερα στο Ιβανώφειο ο Ηρακλής απέναντι στο σκληροτράχηλο συγκρότημα της Ολύμπια Λάρισας. Και δεν είναι καθόλου εύκολη λεία η λαρισινή ομάδα. Ειδικά μετά την ήττα που υπέστη από το Μαρούσι η Ολύμπια είναι σίγουρο ότι σήμερα θα τα δώσει όλα για να ρεφάρει, παίζοντας ίσως το τελευταίο της χαρτί για να μπει στα πλέι οφ, αλλά και για να αποφύγει κάθε κίνδυνο να μπλέξει σε περιπέτειες. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ο Ηρακλής σήμερα πρέπει να έχει καθαρό μυαλό, μεγάλο πάθος και αποφασιστικότητα.

Δύο είναι τα σημαντικά στοιχεία σε αυτό το παιχνίδι. Η καλή άμυνα επάνω στα ατού της Ολύμπια και η συνολικά καλή εικόνα των παικτών του γηπεδούχου, με επικεφαλής τον Μάικ Κινγκ, ώστε να εκμεταλλευτεί ο Ηρακλής το "καμίνι" του Ιβανώφειου.

Στο Γαλάτσι, ο Άρης σήμερα έχει μπροστά του τη μεγάλη ευκαιρία να εξασφαλίσει κατά μεγάλο ποσοστό μια θέση στην πρώτη τετράδα. Ποτέ στο παρελθόν ο Άρης δεν είχε βρει μπροστά του τον "κακό δαίμονά" του σε τόσο άσχημη αγωνιστική κατάσταση και με τόσες σημαντικές ελλείψεις.

Ελλείψεις θα έχει και ο Άρης, αλλά επειδή είναι σαφώς καλύτερος φέτος από την ΑΕΚ, έχει την ευκαιρία με νίκη να την θέσει φέτος νοκ άουτ από τους στόχους της.