Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( ο σέρτζιο, το ρόστερ και ο βασιλειάδης :: 26/1/2006 21:27:58) 

Ο Σέρτζιο, το ρόστερ και ο Βασιλειάδης

ΤΟΥ ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Παρακολούθησα από την τηλεόραση τον αγώνα Παναθηναϊκού - Μάλαγα και ομολογουμένως έμεινα εντυπωσιασμένος από την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο.

Αν αναλογιστεί κάποιος, ότι από αυτή την ομάδα απουσίαζαν προχθές και τρεις βασικοί παίκτες όπως οι Καμπόθας, Χέρμαν και Νίτσεβιτς μπορεί να συμπεράνει εύκολα ο καθένας, ότι η Μάλαγα είναι μια πλήρης ομάδα με υψηλά στάνταρ και δίκαια πρωταγωνιστεί στην Ευρωλίγκα.

Παρά ταύτα για μένα ο Παναθηναϊκός είναι αδικαιολόγητος που έχασε αυτό το παιχνίδι μέσα στην έδρα του. Και το έχασε γιατί δεν είχε ένα κλασικό σέντερ της κλάσης του Σαντιάγκ. Ο τελευταίος είναι ένας αληθινός "πύργος" κάτω από τα καλάθια και οι 22 πόντοι που πέτυχε είναι αψευδής μάρτυς της αδυναμίας της άμυνας του Παναθηναϊκού να τον αντιμετωπίσει.

Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο Σκαριόλο δεν κράτησε φέτος στη Μάλαγα τον νεαρό άσο του ΠΑΟΚ, Κώστα Βασιλειάδη, παρότι "ποντάρει" πολύ στο ταλέντο του.

Το ρόστερ της είναι πολύ εντυπωσιακό και αν ο Βασιλειάδης καταφέρει να καθιερωθεί σε αυτή τη μεγάλη ομάδα που έχει "κτίσει" ο Σκαριόλο θα είναι μια τεράστια επιτυχία του νεαρού σταρ, που φέτος παίζει δανεικός από τη Μάλαγα στον ΠΑΟΚ. Εγώ αναρωτιέμαι ένα πράγμα: η Μάλαγα διαθέτει τόσο μεγάλη οικονομική ευρωστία για να πληρώνει ένα παίκτη για να παίζει δανεικός σε άλλη ομάδα;

Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ καρπώθηκε ήδη τα 400.00 ευρώ από την μεταγραφή του παίκτη, κρατώντας όμως τον παίκτη ακόμη ένα χρόνο κοντά του. Αν αυτή η μεταγραφική πράξη δεν αποτελεί μεγάλη "μαγκιά" για τον μάνατζερ που χειρίσθηκε την όλη διαδικασία με την συναίνεση βέβαια και του ΠΑΟΚ και του τότε προπονητού του, τότε τι άλλο είναι;

Και να περάσω στον Ολυμπιακό τώρα. Έχασε ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Αυτή τη φορά από τους Πολωνούς της "Πρόκομ". Επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση όπως λένε, γι' αυτό ακριβώς το λόγο τώρα είμαι σίγουρος να τοποθετήσω και να επισημάνω ότι οι δύο ξένοι του (Έντνι και Λιούις) είναι για τα "ρηχά νερά".