Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( η δημοκρατία της πείνας :: 1/2/2006 21:46:12) 

Η δημοκρατία της πείνας

γράφει ο ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να προβλέψει αν η Λέσχη Φίλων του Άρη δύναται να εφαρμοστεί και να επιτύχει. Αν γίνει αυτό σίγουρα θα πρόκειται για κίνηση πρωτοποριακή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με ευχολόγια και υποθέσεις, όμως, δουλειά δεν γίνεται. Όπως δουλειά δεν πρόκειται να γίνει με τη Λέσχη όσο κάποιοι επιμένουν όχι μόνο να μην βλέπουν το δέντρο (πόσο μάλλον το δάσος) αλλά να κοιτούν το δάχτυλο.

ΑΥΤΟ είναι πλέον το πρόβλημα. Το δάχτυλο. Κανείς δεν ασχολείται αν μπορεί η Λέσχη να αποτελέσει την ιδανική λύση, αλλά με το δάχτυλο που τη δείχνει. Ακούγοντας τον Σκόρδα να μιλάει στον "Libero" με ακροατές-φιλάθλους του Άρη, το καταλάβαινες εύκολα με εξευτελιστικούς διαλόγους για την ιστορία του Άρη περί δημοκρατίας και… χούντας (ακόμη κι αυτό ακούστηκε) ένθεν κακείθεν.

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ λοιπόν ανοικτά. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Super3 κατηγορείται, ότι μέσω της νυν διοίκησης "διοικεί" τα τελευταία δύο χρόνια. Κατηγορίες άνευ αποδείξεων. Είναι επίσης γνωστό ότι η άλλη πλευρά θεωρεί ότι συναθροίζει την πλειοψηφία του κόσμου του Άρη. Επίσης χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Ε, πλέον η πρώτη προσφορά της Λέσχης είναι η παροχή αποδείξεων. Ας αποδείξουν με την εγγραφή τους (και επομένως με την ψήφο τους) οι κατηγορούντες ότι είναι πλειοψηφία για να τελειώσει το έργο.

Η ΜΕΓΑΛΗ όμως προσφορά της Λέσχης είναι άλλη. Η ευθύνη. Διότι άλλο το να κάνεις τον ήρωα από μακριά κι άλλο το να έχεις την ευθύνη για όσα στραβά μπορεί να συμβούν στον "Άρη της καρδιάς σου" όταν και εσύ έχεις συνηγορήσει με την ψήφο σου. Πριν λοιπόν ανησυχήσεις για τη… δημοκρατία των διαδικασιών κάνε την αυτοκριτική σου. Μπορείς να αντέξεις μία τέτοια ευθύνη;

ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ όμως και αυτό που έλεγε ο Ράσελ όταν του έθεταν τον όρο δημοκρατία. Όταν κάποιος σου δίνει δημοκρατία και κάποιος άλλος ένα σακί σιτάρι, σε ποιο επίπεδο πείνας θα προτιμήσεις το σακί από το δικαίωμα ψήφου; Θυμήσου ότι πριν κάποια χρόνια πεινούσες και προτίμησες ένα σακί μεγάλο και σίγουρο, αλλά λίγο έλειψε να πάθεις… τροφική δηλητηρίαση από το σιτάρι της… Καλιφόρνιας. Αν θυμάσαι, ανέλαβε την ευθύνη σου.